Bonzun tecknar ramavtal med Trygghetsrådet - hälsostöd till mer än en miljon tjänstemän

Bonzun och Trygghetsrådet har tecknat ett ramavtal som innefattar både Trygghetsrådets egna anställda och anslutna tjänstemän under omställning. Enligt ramavtalet kan Trygghetsrådet nu avropa iKBT-tjänsten Bonzun Evolve som förebygger stress och erbjuder individuella psykologtimmar för sina rådgivare och deras klienter.

"För oss på Bonzun är det här en naturlig fortsättning på de två piloter som vi haft tillsammans med Trygghetsrådet under 2022. Även om vi ännu inte vet omfattningen och utfallet inom ramavtalet så är det här en stor milstolpe för oss som kommer ha en positiv inverkan på vår omsättning och resultat" säger Bonnie Roupé, VD Bonzun.

I dag är omkring 35 000 företag och ca 1,1 miljoner tjänstemän anslutna till Trygghetsrådet som hjälper personer som hamnar i omställning och som behöver hjälp att hantera stress. Under 2020 sökte totalt 22 932 tjänstemän stöd hos Trygghetsrådet och för 2021 var antalet 9 407. Under 2023 förväntas ekonomin försvagas och inflödet av personer i behov av stöd hamna på ungefär 2020 års nivå.

"Vi är väldigt glada över förtroendet som ger oss möjlighet att förbättra hälsan bland personer i omställning. Att plötsligt bli arbetslös är en situation där man ofta upplever hög stress och osäkerhet. Vi vet att vårt program minskar stressnivåerna med upp till 30 procent och det är bra både för individen, för framtida arbetsgivare och för hela samhället. Vi lever i en orolig tid med höga elräkningar, ökade räntor och krig, vilket är påfrestande för många. Att agera proaktivt för att minska stress i stället för att agera reaktivt är något alla organisationer borde göra," säger Emma Wichman, marknadschef på Bonzun.

Om Bonzun Evolve:
Evolve är ett evidensbaserat digitalt verktyg, framtaget av forskare och psykologer vid Karolinska Institutet, för stresshantering och självledarskap som bygger på Acceptance and Commitment Training (ACT) vilket är en vidareutveckling av den traditionella kognitiva beteendeterapin (KBT).

 

För ytterligare information:
Bonnie Roupé, VD
Tel: 08-611 51 00
E-post: [email protected]

Om Bonzun
Bonzun grundades 2012 av Bonnie Roupé med visionen att tillgängliggöra evidensbaserad medicinsk information på ett lättförståeligt sätt till allmänheten genom smarta digitala verktyg. Bonzuns första tjänst, den virtuella barnmorskan som lanserades 2014, har hjälpt miljontals kvinnor att känna sig trygga under sina graviditeter. Nästa produkt att lanseras var Bonzun IVF som är ett patientstöd för kvinnor som genomgår fertilitetsbehandlingar som IVF eller ICSI. Bonzun IVF hjälper kvinnor att administrera sin medicin och förstå sina behandlingsprotokoll, som en personlig guide genom fertilitetsbehandlingen. Den har utvecklats specifikt för att öka chanserna att lyckas med en fertilitetsbehandling. En viktig del av Bonzun idag är det interaktiva digitala programmet Evolve som säljs till företag och organisationer i hela Sverige. Evolve bygger självledarskap och lär ut strategier för att hantera stress, programmet är utvecklat av forskare och psykologer på Karolinska Institutet med syftet att bibehålla en god arbetsmiljö och välmående medarbetare.

För mer information, vänligen besök: www.bonzun.com

Bonzuns aktie handlas under kortnamnet BONZUN på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission:
Telefon: +46 (0)8 503 000 50, e-mail: [email protected].

 


Om Bonzun

Bonzuns affärsidé är att tillgängliggöra evidensbaserad information med hjälp av digitala tjänster för att förebygga ohälsa och bidra till ökat välmående.

Webbplats
www.bonzun.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Bonzun via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn BONZUN ISIN-kod SE0017082506 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Håkan Johansson tf Vd [email protected] 070 478 31 49