Clemondo nominerade till årets miljöföretag

Clemondo är en av finalisterna i kategorin årets miljöföretag i Clean Bright Awards 2021 som arrangeras av Branschtidningen RENT.

Juryns motivering:

Clemondo har utvecklat effektiva renhållningsprodukter med minimal påverkan på miljön. Under tillverkningen följs miljöpåverkan i varje steg via fabrikens kontrollprogram för att öka säkerheten och följa eventuell miljöpåverkan i varje steg fram till färdig produkt. När Clemondos produkter når dig ingår även information kring hantering, förvaring, dosering och användning. De använder sig också av växtbaserade råvaror som är bättre för miljön men minst lika effektiva som andra produkter. Flertalet av produkterna är Svanenmärkta och även arbetsmiljön och yttre miljö ingår i deras vision och affärsidé. Bolagets mål är att senast 2030 ha noll utsläpp till mark, vatten och luft under tillverkning, transport och användare. De skapar hela tiden värden och samarbeten som bidrar till bättre miljöhantering. Clemondos rengöringslösningar tas fram för att vara så klimatsmarta som möjligt. Maximal effekt med minimal påverkan på miljön är målet. Finns det möjlighet att byta ut farliga råvaror till mindre farliga så görs det utan undantag. // Jesper Svensson och Clemondo förtjänar detta pris, då företaget gång på gång visar stark tillväxt och fina framtidsutsikter med fokus på hållbarhet. Ett fint företag som ligger i framkant vad gäller ledarskap, hållbarhet och klimatsmart och har ett fantastiskt engagemang för att skapa miljövänligare produkter och en bättre och hälsosammare arbetsmiljö för anställda.

"Vi är fantastiskt glada och stolta över denna nominering då det uppmärksammar vår omtanke om miljön, våra kunder och vår personal. Vi vill visa att man kan skapa en hållbar tillväxt och därmed också bidra till en bättre värld" säger Jesper Svensson, VD på Clemondo.

Helsingborg, 2 September 2021

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Eva Ärlebo, Sales and Marketing Manager
Telefon: 073-143 30 36
Epost: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordisk kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnens Corprate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193.

För ytterligare information se www.clemondo.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22