Aviserar namnbyte till Tellus som del i ny varumärkesstrategi

NC Lahega har sedan förvärvet av Lahega Kemi arbetat med att förnya koncernens varumärkesstrategi. Det första resultatet av insatserna presenteras i dag för kunderna: det rörelsedrivande bolaget Lahega Kemi AB namnändrar till Tellus AB.

Givet årsstämmans beslut den 12 maj och Bolagsverkets godkännande kommer det noterade moderbolaget namnändra till Tellus Group AB, vilket innebär att tickern "NOCH" ändras till "TELL".

- Tellus signalerar omsorg om vår planet och ett hållbart erbjudande, vilket överensstämmer mycket väl med vår ambition att fortsatt vara en ledande kraft i arbetet med att minska kemins miljöpåverkan. För oss handlar det om att erbjuda trygg kemi: att minimera såväl resursförbrukning som miljöpåverkan genom att utveckla effektiva hållbara produkter med hjälp av förnybara råvaror, säger Erik Hantoft, VD för NC Lahega AB.

Den nya varumärkesstrategin innebär även att koncernens produkter samlas under tre övergripande varumärken: Lahega för fordonsvård, Liv för hygien och rengöring samt Strovels för rengöringsprodukter och processhjälpmedel inom tillverknings-, underhålls- och livsmedelsindustrin. Utöver de egna starka varumärkena kommer koncernen att arbeta med kundernas egna märkesvaror under namnet Private Label by Tellus.

För ytterligare information:
NC Lahega AB (publ)
Erik Hantoft, VD, 073-434 60 30

NC Lahega AB (publ), 556792-0193
NC Lahega AB är moderbolag i en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien i NC Lahega AB är noterad på Nasdaq Stockholm First North och handlas under kortnamnet NOCH. Bolagets certified adviser är Redeye AB. För ytterligare information, se www.northchemical.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22