Nordic Tech Fund noteras på NGM Nordic AIF den 7 juli 2021

Nordic Tech Fund AB (publ) genomför notering och fullföljer därmed strategin att bli en noterad riskkapitalfond (VC fond) som kommer investera i svenska, onoterade techbolag i tidiga skeden. Redan idag finns åtta spännande bolag i portföljen och direkt efter sommaren fortsätter arbetet med att leta fler intressanta techbolag. Då kommer fonden även öppna för investerare att kunna teckna sig för andelar.

"De flesta VC-fonder är onoterade och ofta slutna för många investerare. En noterad VC-fond blir däremot tillgänglig och skapar en flexibilitet hos investerare som intresserar sig för onoterade svenska teknikbolag", säger fondbolagets VD Jonas Sjöberg.

Fonden Nordic Tech Fund är en utveckling av ett tidigare investeringsnätverk som arbetat i 10 år med liknande investeringar, vilket också möjliggör att fonden startar med åtta bolag vid noteringen. Placeringsstrategin bygger på att investera i onoterade svenska techbolag inom fyra områden: AI, IoT, spelutveckling/game tech samt bolag med SaaS som affärsmodell.

Nordic Tech Fund Group AB har uppdraget som portföljförvaltare. Med bland annat flera års investeringserfarenhet från b l a Almi Invest har Nordic Tech Fund Groups VD Christian Björkman bilden klar för sig:

"Timingen är helt rätt för en sådan här fond. Målet är att investera i 20-30 techbolag och med hjälp av vår erfarenhet och kraft som fond hjälpa bolagen att växa och synas. Att fonden är noterad bidrar till extra synlighet och kännedom bland investerare, kunder och partners. Vi har en otroligt spännande resa framför oss."

Nordic Tech Fund AB (publ), Jonas Sjöberg, VD. [email protected]

Nordic Tech Fund Group AB, Christian Björkman, VD. [email protected]

Om Nordic Tech Fund AB (publ)

Nordic Tech Fund är en är en svensk alternativ investeringsfond (AIF) med fokus på investeringar i tech i tidiga skeden. Målsättningen är att skapa en publik fondstruktur som ska bidra till att odla fram en mängd nya svenska och nordiska teknikbolag och samtidigt generera en hög avkastning till investerarna.

Nordic Tech Fund AB (publ) utgör en alternativ investeringsfond enligt lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder. Nordic Tech Fund Group AB har utsetts till att ansvara för portföljförvaltningen. Teamet som ansvarar för förvaltningen har stor erfarenhet av den omfattande process som det innebär att hitta rätt bolag, genomföra investeringar och bygga värde i onoterade techbolag. Sammantaget har ledning, styrelse och rådgivare tidigare genomfört ett stort antal investeringar och ett flertal exits. Agerandet framgent kommer präglas av att vara aktiva ägare i portföljbolagen och transparanta förvaltare gentemot investerarna. Fondens investeringshorisont är sju år och riktar sig till både professionella såväl som icke-professionella investerare.


Om Nordic Tech Fund

Prenumerera

Få löpande information från Nordic Tech Fund via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic Growth market Kortnamn NORDIC TECH ISIN-kod SE0015960430