SWEENEY SLÄPPER IDAG SIN DEBUTSINGEL "SAVE ME

Nexar Music Ltd släpper nu den första singeln för artisten Sweeney. Låten "Save Me" finns från och med idag på alla digitala plattformar, t ex Spotify, Apple Music och Youtube.

Sweeney, som är Todd Holdsworth's artistnamn, släpper idag sin debutsingel och video. Sweeney har en en bakgrund både inom musik och dans och började skriva eget material redan som 12-åring. Som utbildad dansare har han bland annat jobbat med artister som Rita Ora, Cheryl Cole, Take That och Kylie Minogue samt medverkade i Mamma Mia-Here We Go Again-filmen 2018.

På singeln "Save Me" har Sweeney jobbat med producenten KZ, som tidigare är känd för sitt samarbete med bl.a. Wretch 32 och Emeli Sandé. Sweeney har även jobbat på material i F-Block studion i London ihop med Mac and Phil, kända för samarbeten med The Chainsmokers, Naughty Boy, James Arthur, JP Cooper och Becky Hill samt folket kring Labrinth och Newton Faulkner.

Under uppväxten i London så har pulsen och musiken färgat och inspirerat honom i hans skapande.

- Min musik är inspirerad av verkliga händelser i mitt eller andras liv och jag omger mig gärna med saker som skapar kreativitet samt ger mig bra energi vilket jag tar med i mitt låtskrivande, säger Sweeney.

I höst följer Sweeney upp med en andra singel och därefter en EP.

- Det ska bli spännande att följa Sweeney ifrån debuten, då hans sound är spännande, urbant och samtidigt modigt då man blandar in karaktäristiska gitarrer i ljudbilden, säger Richy Arnold, Artist & Relations, Nexar Group AB.

"Save Me" kommer att distribueras, promotas och marknadsföras tillsammans med Nexar Musics globala samarbetspartner Ditto Music.

Lyssna på Save Me: 
https://open.spotify.com/album/6l19AsXlXNxtgcVkGTfY6l?si=MoKmZkGcTV6QwDtILo_GIw

Videon släpps på Youtube kl 20.00, och nås därefter på denna länk:
https://www.youtube.com/watch?v=EMjuB9k9D_c

För mer information om Nexar Music, besök vår hemsida: www.nexarmusic.com

2019-06-14

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:
Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: [email protected]
Stefan Mattsson, CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: [email protected]

Om Nexar
Nexar är ett globalt musik- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England. Bolagsgruppen har idag skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även ett musikbolag där man signar och lanserar nya artister, varav några av talangerna har kommit fram via de egenutvecklade talangformaten.

Bolaget är listat på NGM Nordic MTF.


Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83