REG

NEXAR FOOTBALL AB STÄRKER SIN BALANSRÄKNING

Nexar Football AB, dotterbolag till Nexar Group AB (publ) kommer stärka sin balansräkning genom en föreslagen företrädesemission på 1 MSEK.

Dotterbolagets styrelse kommer att föreslå en extra bolagsstämma att fatta beslut om en företrädesemission på 1 MSEK. Dotterbolaget kommer inom kort kalla till en extra bolagsstämma där beslutet om en företrädesemission förväntas tas. Bakom förslaget till emissionen står, förutom Bolagets styrelse, även de två majoritetsägarna till bolaget, Nexar Group AB (publ) samt Joachim Kamph.

Totalt kommer 200 000 aktier att emitteras till en kurs på 5 SEK. Rätt att teckna aktier ska med företrädesrätt tillkomma bolagets aktieägare, varvid en (1) befintlig aktie ger rätt att teckna nitton (19) nya aktier.

Teckning av aktier med stöd av teckningsrätter sker genom samtidig kontant betalning eller kvittning av kvittningsbar fordran under teckningsperioden, som inleds ca en vecka efter att beslutet är fattat på den extra bolagsstämman och sträcker sig under två veckor. Teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter ska ske under samma tid på särskild teckningslista och betalning för tecknade och tilldelade aktier ska erläggas inom tre bankdagar från utfärdandet av avräkningsnotan. Styrelsen har rätt att förlänga teckningstiden.

Huvudägaren Nexar Group AB (publ) garanterar emissionen i sin helhet om någon av de andra delägarna väljer att inte utnyttja alla sina teckningsrätter.

Emissionen kommer till största del att genomföras genom kvittning av kvittningsbara fordringar. Avsikten med emissionen är främst att stärka Bolagets balansräkning. 2019 har varit ett uppstartsår för Bolaget vilket inneburit investeringar utan jämförbara intäkter. Bolaget är därför i behov av att stärka balansräkningen, vilket kommer att tillgodoses genom företrädesemissionen. Moderbolaget Nexar Group AB (publ), som äger 55% av Bolaget, har kvittningsbara fordringar motsvarande hela det belopp som krävs för att försvara sin del i emissionen samt även eventuell garantidel.

Förslaget kommer att medföra att bolagets aktiekapital ökas med högst 1 000 000 kronor genom utgivande av högst 200 000 aktier.

Stämman kommer även fatta beslut om höjning av gränserna för aktiekapitalet och antalet aktier.

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:

Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: [email protected]
Stefan Mattsson, CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: [email protected]

Om Nexar

Nexar är ett globalt musik-, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England.

Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar.

Bolaget är listat på NGM Nordic MTF.

Bifogade filer

191205_Emission_NF.pdf

Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83