Minesto News Update 10 juli 2020

 • Minesto presenterade vid EU:s Sustainable Energy Week
 • Jonas Millqvist vald till ny ordförande i Minesto
 • Bilder och video från installationsaktiviteterna i Vestmannasund
 • Minestos första DG100-system döpt till "Havfrúgvin"

Minesto presenterade vid EU:s Sustainable Energy Week

Minestos VD Martin Edlund presenterade den 19 juni vid ett webbinarium som arrangerades under EU:s Sustainable Energy Week av den internationella byrån för förnybar energi IRENA samt branschorganisationen Ocean Energy Europe.

Webbinariet, med titeln "New horizons: Europe driving ocean energy development around the world", fokuserade på den senaste utvecklingen av teknologier runt om i världen och framtiden för Europas roll som global ledare inom havsenergiteknik.

Webbinariet finns tillgängligt att se via denna länk (Martin Edlunds presentation startar runt 45:15).

Jonas Millqvist vald till ny ordförande i Minesto

Minestos årsstämma valde den 29 juni Jonas Millqvist till ny ordförande i Minesto. Jonas ersätter Bengt Adolfsson som har varit bolagets ordförande under de senaste fyra åren. Bengt Adolfsson kvarstår som styrelseledamot i Minesto som bolagets största aktieägare.

Jonas Millqvist är Senior Underwriter vid Danmarks Exportkreditnämnd, Eksport Kredit Fonden, och har varit medlem av Minestos styrelse sedan 2018. Han har gedigen erfarenhet av affärsutveckling och finansiering inom förnybar energi, inte minst från att ha arbetat åtta år för den globala vindkraftstillverkaren Vestas Wind Systems. Under sin tid på Vestas ledde Jonas olika team inom avdelningarna Treasury och Structured Finance för att möjliggöra storskaliga vindkraftsprojekt genom olika finansieringslösningar.

Mer information om årsstämman 2020 inklusive kommentarer från Bengt Adolfsson och Jonas Millqvist, samt VD:s anförande till årsstämman, finns tillgänglig via denna länk.

Bilder och video från installationsaktiviteterna i Vestmannasund

Minesto och dess partner, elbolaget SEV, fortskrider det gemensamma projektet i Vestmannasund för att demonstrera tidvattenkraftens potential som ett centralt energislag på Färöarna.

Bilder och video från arbetet i Vestmannasund finns att se via denna länk.

Minestos första DG100-system döpt till "Havfrúgvin"

Minesto har döpt sitt första DG100-system till "Havfrúgvin". Namngivningen följde ett besök av Färöarnas premiärminister Bárur á Steig Nielsen på installationsplatsen i Vestmannasund, där Minesto och det färöiska elbolaget SEV arbetar med den första av två DG100-installationer i det gemensamma projektet för att realisera elproduktion från tidvattenströmmar på Färöarna.

Namnet Havfrúgvin, som betyder sjöjungfru på färöiska, har stor historisk betydelse på Färöarna, särskilt runt staden Vestmanna. Genom åren har namnet använts för att namnge båtar och fartyg på Färöarna och den första tävlingsroddbåten med namnet Havfrúgvin byggdes 1928.

I Vestmanna fanns en smack (traditionell fiskebåt) med namnet Havfrúgvin som var det enda av sju fartyg som tillhörde Vestmanna som överlevde andra världskriget.

Martin Edlund

VD
031-29 00 60
press@minesto.com

Du får detta utskick för att du har registrerat dig för att ta emot pressmeddelanden från Minesto, eller för att du är en branschkontakt. Vår Privacy Policy är tillgänglig via denna länk.

Kontakta oss

031-29 00 60
press@minesto.com

www.minesto.com

Uppdatering av Vestmannasund-projektet

Minesto har slutfört installationen av infrastruktur på land och i havet för tidvattenkraftsprojektet i Vestmannasund, Färöarna. Minesto installerade också framgångsrikt det första DG100-systemet, men i den inledande driftsfasen inträffade ett mekaniskt fel i kraftverkets förankringssystem vilket förhindrade ytterligare drift av kraftverket.


Minestos VD tecknar aktier genom teckningsoption PO4

Minestos VD Martin Edlund har tecknat 120 000 aktier i Minesto AB genom inlösen av teckningsoptioner av serie PO4. Minesto tillförs därmed drygt 3 miljoner kronor i teckningslikvid.


Minesto News Update 10 juli 2020

 • Minesto presenterade vid EU:s Sustainable Energy Week
 • Jonas Millqvist vald till ny ordförande i Minesto
 • Bilder och video från installationsaktiviteterna i Vestmannasund
 • Minestos första DG100-system döpt till "Havfrúgvin"

Minesto avser slutföra Vestmannasund-installation under kommande tidvattenfönster

Under veckan har installationsarbeten på land och till havs utförts i Minestos tidvattenprojekt i Vestmannasund, Färöarna med personal från Minesto, SEV och leverantörer. Installationen av sjökabeln som ansluter till elnätet slutfördes inte som planerat på grund av ett tekniskt problem som inträffade under kabelläggningen.


Kommuniké från årsstämma i Minesto AB

Aktieägarna i Minesto AB har den 29 juni 2020 klockan 15.00 hållit årsstämma på Dockyard Hotel med adress Skeppet Ärans Väg 23 i Göteborg. Ordförande vid stämman var advokat Eric Ehrencrona.
Minesto News Update 12 juni 2020

 • Minesto inbjudna som talare på EU Sustainable Energy Week
 • Pareto Securities tar upp bevakning av Minesto
 • Bilder från Minestos första installationsfas till havs i Vestmannasund-projektet
 • Minesto finalist i Sveriges största energitävling E-Prize

Minesto har slutfört första installationsfasen i Vestmannasund-projektet

Minesto, ledande utvecklare inom marin energi, fortskrider sitt projekt för att realisera tidvattenkraft på Färöarna. Bolaget har installerat det gravitationsbaserade fundamentet som ska användas för Minestos kraftverk och har därmed slutfört projektets första installationsfas till havs i Vestmannasund.


Minestos VD tecknar aktier genom teckningsoption P0

Minestos VD Martin Edlund har tecknat 140 000 aktier i Minesto AB genom inlösen av tilldelade teckningsoptioner av serie P0.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted