Minesto News Update 10 juli 2020

  • Minesto presenterade vid EU:s Sustainable Energy Week
  • Jonas Millqvist vald till ny ordförande i Minesto
  • Bilder och video från installationsaktiviteterna i Vestmannasund
  • Minestos första DG100-system döpt till "Havfrúgvin"

Minesto presenterade vid EU:s Sustainable Energy Week

Minestos VD Martin Edlund presenterade den 19 juni vid ett webbinarium som arrangerades under EU:s Sustainable Energy Week av den internationella byrån för förnybar energi IRENA samt branschorganisationen Ocean Energy Europe.

Webbinariet, med titeln "New horizons: Europe driving ocean energy development around the world", fokuserade på den senaste utvecklingen av teknologier runt om i världen och framtiden för Europas roll som global ledare inom havsenergiteknik.

Webbinariet finns tillgängligt att se via denna länk (Martin Edlunds presentation startar runt 45:15).

Jonas Millqvist vald till ny ordförande i Minesto

Minestos årsstämma valde den 29 juni Jonas Millqvist till ny ordförande i Minesto. Jonas ersätter Bengt Adolfsson som har varit bolagets ordförande under de senaste fyra åren. Bengt Adolfsson kvarstår som styrelseledamot i Minesto som bolagets största aktieägare.

Jonas Millqvist är Senior Underwriter vid Danmarks Exportkreditnämnd, Eksport Kredit Fonden, och har varit medlem av Minestos styrelse sedan 2018. Han har gedigen erfarenhet av affärsutveckling och finansiering inom förnybar energi, inte minst från att ha arbetat åtta år för den globala vindkraftstillverkaren Vestas Wind Systems. Under sin tid på Vestas ledde Jonas olika team inom avdelningarna Treasury och Structured Finance för att möjliggöra storskaliga vindkraftsprojekt genom olika finansieringslösningar.

Mer information om årsstämman 2020 inklusive kommentarer från Bengt Adolfsson och Jonas Millqvist, samt VD:s anförande till årsstämman, finns tillgänglig via denna länk.

Bilder och video från installationsaktiviteterna i Vestmannasund

Minesto och dess partner, elbolaget SEV, fortskrider det gemensamma projektet i Vestmannasund för att demonstrera tidvattenkraftens potential som ett centralt energislag på Färöarna.

Bilder och video från arbetet i Vestmannasund finns att se via denna länk.

Minestos första DG100-system döpt till "Havfrúgvin"

Minesto har döpt sitt första DG100-system till "Havfrúgvin". Namngivningen följde ett besök av Färöarnas premiärminister Bárur á Steig Nielsen på installationsplatsen i Vestmannasund, där Minesto och det färöiska elbolaget SEV arbetar med den första av två DG100-installationer i det gemensamma projektet för att realisera elproduktion från tidvattenströmmar på Färöarna.

Namnet Havfrúgvin, som betyder sjöjungfru på färöiska, har stor historisk betydelse på Färöarna, särskilt runt staden Vestmanna. Genom åren har namnet använts för att namnge båtar och fartyg på Färöarna och den första tävlingsroddbåten med namnet Havfrúgvin byggdes 1928.

I Vestmanna fanns en smack (traditionell fiskebåt) med namnet Havfrúgvin som var det enda av sju fartyg som tillhörde Vestmanna som överlevde andra världskriget.

Martin Edlund

VD
031-29 00 60
press@minesto.com

Du får detta utskick för att du har registrerat dig för att ta emot pressmeddelanden från Minesto, eller för att du är en branschkontakt. Vår Privacy Policy är tillgänglig via denna länk.

Kontakta oss

031-29 00 60
press@minesto.com

www.minesto.com

Nya rekordnivåer och tredjepartsverifiering av elproduktion i Minestos tidvattenprojekt på Färöarna

Minesto, ledande utvecklare inom marin energi, har genom uppgraderingar och modifieringar av bolagets marina kraftverk DG100 nått ytterligare förbättrad elproduktionsprestanda. Dessutom har nyckelaspekter av testning och elproduktion med DG100-systemet nu tredjepartsverifierats av DNV i enlighet med internationella standarder.


Presentation vid Vator Securities Tech Days

Minesto deltog den här veckan i Vator Securities investerarevent Technologies of Tomorrow där vd Martin Edlund presenterade bolaget och dess unika havsenergiteknik samt det pågående arbetet för kommersialisering.


Vd:s anförande till Minestos årsstämma 2021

Minesto har publicerat ett inspelat anförande av vd Martin Edlund till årsstämman 2021 i Minesto AB som hölls idag 2 juni. Anförandet finns tillgängligt på Minestos webbplats: www.minesto.com/AGM.


Kommuniké från årsstämma 2021 i Minesto AB

Minesto AB höll onsdagen den 2 juni 2021 årsstämma. I syfte att motverka smittspridningen av det virus som orsakar covid-19 genomfördes stämman enbart med poströstning utan fysiskt deltagande.Förändring av antal aktier och aktiekapital i Minesto

Antal aktier och aktiekapital i Minesto AB har ökat till följd av utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO3.


Minesto tillförs 161,6 MSEK genom fulltecknat optionsprogram

Teckningsoptionsprogrammet TO3 i Minesto AB har genomförts framgångsrikt. Det fulltecknade programmet innebär att bolaget tillförs 161,6 miljoner kronor före emissionskostnader till att säkra kommersiell expansion. Totalt tecknades 10 236 653 nya aktier i Minesto med stöd av teckningsoptionerna, motsvarande en utnyttjandegrad om 99,1 procent.   Delårsredogörelse 1 januari-31 mars 2021

VD Martin Edlund: "De tillfredställande resultaten från verksamheten på Färöarna, både avseende elproduktion och DG100-systemets prestanda i automatisk drift, ger oss rätt förutsättningar och betydande riskreduktion för att driva utvecklingen av större kraftverk och de första kommersiella parkerna i mål."


Ny tv-dokumentär visar upp Minestos unika havsenergiteknik

Minesto medverkar i en ny tv-dokumentär om teknologier som har potential att förändra vår värld och bidra till en hållbar framtid. Programmet, som heter Engineering the Future, sänds via globala streamingtjänster.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
SE-102 45 Stockholm, Sweden

08-692 21 90

Om beQuoted