Midsummers grundare Sven Lindström erhåller utmärkelse som svensk teknikbyggare av rang

Sven Lindström, grundare av och VD för det världsledande svenska solenergiföretaget Midsummer har erhållit utmärkelsen THINGS Wall of Fame som varje år delas ut till en person som har byggt ett stort svenskt teknikföretag.

Det är startupnavet THINGS vars styrelse i år beslutat att tilldela utmärkelsen THINGS Wall of Fame till Sven Lindström, medgrundare och VD för Midsummer, en ledande utvecklare och leverantör av avancerade solenergilösningar baserat i Järfälla. Midsummer är ett av Sveriges snabbast växande företag, och tillika lönsamt. Företaget omsatte förra året 218 miljoner kronor med ett rörelseresultat på knappt 36 miljoner kronor.

Sven Lindström har över 20 års erfarenhet av global export och utveckling av högteknologisk produktionsutrustning. Han grundade Midsummer år 2004 tillsammans med tre andra ingenjörer med erfarenhet från de svenska maskintillverkarna M2 Engineering och Mycronic Laser Systems.

"Innovativ hårdvaruteknologi"

Utmärkelsen Things Wall of Fame delas ut varje år till en "exceptionell individ som har byggt ett framgångsrikt affärsimperium baserat på innovativ hårdvaruteknologi". Tidigare pristagare inkluderar Martin Gren (grundare av Axis), John Elvesjö (grundare av Tobii), Stina Eherensvärd (grundare av Yubico) och Nicolas Hassbjer (grundare av HMS).

Sven Lindström fick utmärkelsen vid en stor ceremoni i Stockholm med ca 250 deltagare i slutet av förra veckan, se bilder här.

Juryns motivering:

"Sven Lindström och hans medgrundare har tagit en väl beprövad produktionsteknik från cd-industrin och på ett innovativt sätt tillämpat den i en ny växande bransch. För femton år sedan inledde de ett ambitiöst utvecklingsprojekt, både tekniskt och ekonomiskt utmanande, och har lyckats utveckla en världsunik utrustning för tillverkning av tunnfilmsolceller. Utvecklingen tog flera år och under tiden kollapsade marknaden för maskiner för produktion av solceller. Sven och hans team har med stora doser av envishet och orubblig uthållighet slutligen nått framgång och sålt flera produktionslinor förra året, samt framgångsrikt noterat bolaget på Nasdaq First North."

Midsummers DUO-system har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen. Midsummer är idag världsledande på att kunna producera lätta, böjbara, robusta solpaneler med hög energieffektivitet. Företaget erbjuder också byggnadsintegrerade solcellstak för den nordiska marknaden.

För bilder, vänligen besök: http://midsummer.se/press/media-gallery

28 mars 2019

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Lindström VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Pär Hedberg
VD, THINGS
Telefon: 0708 55 03 18
Epost: par.hedberg@sting.com 

Om Midsummer
Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV).

Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla, tåliga och mycket effektiva, och är därför idealiska för integrering i byggnadsmaterial. Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: www.midsummer.se 

Midsummer publicerar årsredovisning för 2019

Midsummers årsredovisning för verksamhetsåret 2019 finns från och med idag tillgäglig på Midsummers hemsida samt bifogad till detta pressmeddelande.


Midsummer säljer första produktionslinan under ramavtalet med ryska Rusnano

Solenergiföretaget Midsummer har mottagit en ny order för en produktionslina från ryska Nanotechnology and Nanomaterials Center of the Republic of Mordovia. Ordern är den första inom ramavtalet med Rusnano Group som presenterades i september 2019. Ordervärdet för denna typ av produktionslina uppgår normalt till mellan 3,5 MUSD och 5 MUSD och även denna produktionslina ligger inom detta intervall.


Midsummer lanserar nya produktsidor för produkterna Wave och Slim

Solenergiföretaget Midsummer lanserar nya och användarvänliga produktsidor på midsummersolarroofs.se i syfte att tillgodose kundernas snabbt ökande intresse för moderna takprodukter med integrerade solpaneler. De nya produktsidorna innehåller detaljerad produktinformation som underlättar för kunden att göra ett bra val utifrån sin egen bostad.


Midsummer anställer Business Development Manager med fokus på europeiska marknaden

Solenergiföretaget Midsummer växlar upp arbetet med affärsutveckling och anställer Jarno Montella som Business Development Manager med fokus på Europeisk tillväxt. Jarno kommer senast från rollen som verkställande direktör på Hanergys Italienska dotterbolag.


Midsummer ABs bokslutskommuniké 2019

Solenergiföretaget Midsummer AB (publ) presenterar idag sin bokslutskommuniké för 2019. Nettoomsättningen för koncernen uppgick till 184,5 miljoner kronor med ett rörelseresultat på -23,1 miljoner kronor. Bolaget har under det fjärde kvartalet bland annat invigt en ny forsknings- och utvecklingsanläggning tillsammans med en ny produktionslina för integrerade solcellstak, mottagit ny order på två DUO-system från europeisk kund samt gjort en första installation av solpanelen Wave.


Osynliga solpaneler installerade på tak i Järfälla

Under december gjordes den första installationen av Midsummers och Benders solpaneler, Bender SunWave, på ett kedjehustak i Järfälla utanför Stockholm. "Vet man inte om det, går det inte att se att det är solpaneler på taket"Midsummer offentliggör finansiell kalender för redovisningsåret 2020

Midsummer har nu fastställt sin finansiella kalender för redovisningsåret 2020.


Ny maskinorder till Midsummer från europeisk kund

Solenergiföretaget Midsummer mottar ny order på två DUO-system från europeisk kund. Ordervärdet för två DUO-system uppgår normalt till mellan 7 MUSD och 10 MUSD. Denna order ligger inom detta intervall.


Midsummer receives new machine order from European customer

[Stockholm, Sweden, December 4, 2019.] Swedish solar energy technology leader Midsummer receives new order for two DUO systems from European customer. Normal order value for two DUO systems stretches from 7 MUSD to 10 MUSD. The current order value is within this range.


Valberedning utsedd inför Midsummers årsstämma 2020

Valberedningens ledamöter inför Midsummers årsstämma 2020 har nu utsetts. Årsstämman avses hållas i Järfälla den 4 juni 2020.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted