Midsummer lanserar CSR-projekt i Zimbabwe

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har beslutat att stödja ett välgörenhetsprojekt inom utbildning på den zimbabwiska landsbygden. I samarbete med Paul & Eszter Karaszi Education Foundation kommer Midsummer att utrusta en skolbyggnad nära Bulawayo i södra Zimbabwe med ett fullständigt modernt solenergisystem.

- Vi har en tid letat efter ett CSR-initiativ (Corporate Social Responsibility) och nu funnit detta skolprojekt i Zimbabwe som passar oss perfekt och som vi kommer att stödja på lång sikt, Vi får möjlighet att skänka ett komplett system för produktion av solenergi till en grundskola för att underlätta utbildning i ett fattigt område på den afrikanska landsbygden som inte ens har elektricitet, och med förtroende för att projektet leds på ett professionellt sätt av Karaszi Foundation, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Stiftelsen kommer att finansiera och bygga en helt ny datorhall för upp till 40 elever åt gången med ett tillhörande studierum för skolans lärare. Datorhallen blir cirka 100 kvadratmeter stor och kommer att rymma studieplatser med cirka 30 datorer och med internet via satellit. Allt kommer att drivas med solenergi från det system som Midsummer installerar på byggnadens tak. Förutom sina egenutvecklade tunnfilmspaneler skänker Midsummer batterier och växelriktare till skolan, som heter White Water och har plats för 450 elever. De 47 panelerna har tillverkats vid Midsummers fabrik i Järfälla och har skeppats till södra Afrika.

- Skolan är inte ansluten till elnätet och förhoppningsvis kan vår förnybara energilösning producera elektricitet inte bara till datorerna utan även till satellitmottagaren samt lampor och annan utrustning även i kringliggande byggnader. Vi får möjligheten att testa och mäta prestandan på våra solceller i ett soligt område på hög höjd nära ekvatorn. Våra flexibla, lätta och tunna paneler är idealiska för de relativt svaga tak som är vanliga i utvecklingsländer.

För bilder på projektet gå till http://karaszifoundation.se/projects/ och för bilder på Midsummers solpaneler gå till https://midsummer.se/press/media-gallery/

Det genomsnittliga antalet soltimmar i Bulawayo är som lägst 200 timmar i februari och som mest 300 timmar i augusti. Skolan ligger på 1 350 meters höjd 20 grader söder om ekvatorn.

Karaszi Foundation är en liten välgörenhetsorganisation som finansieras och drivs helt privat i syfte att stödja skolprojekt för fattiga barn i södra Afrika. Fokus ligger på att projektera, uppföra och utrusta hela skolbyggnader, inklusive med modern datorutrustning (begagnade men funktionella bärbara datorer som skänks av donatorer). 100 procent av donationerna slussas till projekten helt utan administrativa kostnader. Stiftelsen välkomnar gåvor från privatpersoner, företag och institutioner. Se www.karaszifoundation.se.

- Jag är glad och nöjd över att Midsummer, världens ledande företag inom utveckling av avancerad solenergiteknik, har beslutat sig för att stödja detta projekt. Vi kommer att få en modern skolbyggnad i White Water som drivs med 100 procent förnybar energi. Det är "grön välgörenhet" när den är som bäst! Vi vill stödja White Water-skolan på lång sikt och tittar även på andra skolor i södra Afrika, säger Peter Karaszi, initiativtagare till Paul & Eszter Karaszi Education Foundation.

Andra sponsorer i White Water-projektet är Big Cave Camp (logi, projektledning), Go Hybrid (IT- tjänster och Warrick Raubenheimer Architecture.

7 maj 2019

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

eller

Peter Karaszi
Grundare, the Paul & Eszter Karaszi Education Foundation
Epost: peter.karaszi@caprivipr.se

Om Midsummer
Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV).

Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla, tåliga och mycket effektiva, och är därför idealiska för integrering i byggnadsmaterial. Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: www.midsummer.se

Midsummer publicerar årsredovisning för 2019

Midsummers årsredovisning för verksamhetsåret 2019 finns från och med idag tillgäglig på Midsummers hemsida samt bifogad till detta pressmeddelande.


Midsummer säljer första produktionslinan under ramavtalet med ryska Rusnano

Solenergiföretaget Midsummer har mottagit en ny order för en produktionslina från ryska Nanotechnology and Nanomaterials Center of the Republic of Mordovia. Ordern är den första inom ramavtalet med Rusnano Group som presenterades i september 2019. Ordervärdet för denna typ av produktionslina uppgår normalt till mellan 3,5 MUSD och 5 MUSD och även denna produktionslina ligger inom detta intervall.


Midsummer lanserar nya produktsidor för produkterna Wave och Slim

Solenergiföretaget Midsummer lanserar nya och användarvänliga produktsidor på midsummersolarroofs.se i syfte att tillgodose kundernas snabbt ökande intresse för moderna takprodukter med integrerade solpaneler. De nya produktsidorna innehåller detaljerad produktinformation som underlättar för kunden att göra ett bra val utifrån sin egen bostad.


Midsummer anställer Business Development Manager med fokus på europeiska marknaden

Solenergiföretaget Midsummer växlar upp arbetet med affärsutveckling och anställer Jarno Montella som Business Development Manager med fokus på Europeisk tillväxt. Jarno kommer senast från rollen som verkställande direktör på Hanergys Italienska dotterbolag.


Midsummer ABs bokslutskommuniké 2019

Solenergiföretaget Midsummer AB (publ) presenterar idag sin bokslutskommuniké för 2019. Nettoomsättningen för koncernen uppgick till 184,5 miljoner kronor med ett rörelseresultat på -23,1 miljoner kronor. Bolaget har under det fjärde kvartalet bland annat invigt en ny forsknings- och utvecklingsanläggning tillsammans med en ny produktionslina för integrerade solcellstak, mottagit ny order på två DUO-system från europeisk kund samt gjort en första installation av solpanelen Wave.


Osynliga solpaneler installerade på tak i Järfälla

Under december gjordes den första installationen av Midsummers och Benders solpaneler, Bender SunWave, på ett kedjehustak i Järfälla utanför Stockholm. "Vet man inte om det, går det inte att se att det är solpaneler på taket"Midsummer offentliggör finansiell kalender för redovisningsåret 2020

Midsummer har nu fastställt sin finansiella kalender för redovisningsåret 2020.


Ny maskinorder till Midsummer från europeisk kund

Solenergiföretaget Midsummer mottar ny order på två DUO-system från europeisk kund. Ordervärdet för två DUO-system uppgår normalt till mellan 7 MUSD och 10 MUSD. Denna order ligger inom detta intervall.


Midsummer receives new machine order from European customer

[Stockholm, Sweden, December 4, 2019.] Swedish solar energy technology leader Midsummer receives new order for two DUO systems from European customer. Normal order value for two DUO systems stretches from 7 MUSD to 10 MUSD. The current order value is within this range.


Valberedning utsedd inför Midsummers årsstämma 2020

Valberedningens ledamöter inför Midsummers årsstämma 2020 har nu utsetts. Årsstämman avses hållas i Järfälla den 4 juni 2020.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted