Bolagsverket meddelar tillstånd till fusion mellan Arbona AB (publ) och Mertiva AB (publ)

Bolagsverket har idag lämnat tillstånd till Arbona AB (publ) ("Arbona") och Mertiva AB (publ) ("Mertiva") att verkställa fusionen mellan de två bolagen. Bolagsverket beräknas registrera fusionen den 2 november 2020. I samband med registreringen av fusionen kommer Mertiva att upplösas och samtliga dess tillgångar och skulder att övergå till Arbona. Som följd av Bolagsverkets tillstånd och kommande registrering av fusionen kommer Mertiva att avnoteras från NGM Nordic SME. Sista dag för handel i Mertivas A-aktier vid NGM Nordic SEM beräknas bli den 30 oktober 2020.

I samband med att Bolagsverket registrerar fusionen, vilket beräknas ske den 2 november 2020, kommer de aktieägare som, när registrering av fusionen sker, är upptagna i Mertivas aktiebok, förd av Euroclear Sweden AB, att erhålla fusionsvederlag. För varje aktie i Mertiva, oavsett aktieslag, erhålls 24 aktier av serie B i Arbona. Utbokningen av de nya aktierna i Arbona beräknas ske den 6 november 2020 och från denna dag beräknas även handel i dessa aktier bli möjlig. Handel i befintliga aktier av serie A i Arbona sker som vanligt och kommer inte att påverkas av fusionsprocessen.

Mindre förändringar av tidplanen kan förekomma, bl a beroende på handläggningstid hos Bolagsverket. Skulle förändringar av tidplanen ske kommer dessa att offentliggöras så fort bolaget får kännedom om dessa.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Bergsten, VD Mertiva AB

[email protected]

0708-247048

________________________________________________________________________________

Om Mertiva

Mertiva AB är ett investeringsföretag.

Mertiva-aktien är listad på NGM:s handelsplats Nordic SME (kortnamn: MERT A).

Mer information finns på www.mertiva.se.

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden, lagen om handel med finansiella instrument eller krav ställda i noteringsavtal.


Om Mertiva

Mertiva är ett svenskt investeringsföretag. 

Bransch
Finansiella tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MERT-A ISIN-kod SE0010023432