Uppdatering från VD

I förra veckan presenterade vi, som många av er redan noterat, ett drömavtal med GMA Networks. Vi har sedan Mavshack lanserades för sju år sedan arbetat med att få till ett strategiskt samarbete med GMA och nu blev det klart. Inte nog med det, avtalet ger oss väldigt bra villkor. Intäkterna delas lika mellan parterna. Vi levererar vår streamingteknologi, GMA tillhandahåller rättigheterna för innehållet, tar alla kostnader för marknadsföring och kommer från och med april att marknadsföra mavshack.com som den online-plattform där kunderna kan konsumera deras tre live-kanaler samt utvald VOD. Vi pratar internt om detta avtal som en "game-changer" för Mavshacks fortsatta utveckling. Mavshack kommer givetvis samtidigt marknadsföra GMA i våra existerande kanaler.

GMA Networks kan jämföras med TV4 i Sverige när det gäller ställning på marknaden. Det är en av de absolut främsta aktörerna gällande filippinskt innehåll. Den stora skillnaden är att Filippinerna har ca 110 miljoner invånare och Sverige ca 10. Ni vet sedan tidigare att en av de viktigaste målgrupperna för mavshack.com är "Overseas Filipino Workers" (OFWs) vilket innebär att på de marknader där vi är aktiva så har vi en målgrupp på ca 11 miljoner potentiella kunder. Mavshack.com har på detta sätt en större potentiell kundgrupp än TV4 har i Sverige.

I och med avtalet med GMA upphör vi med de månadsrapporteringar som vi haft de senaste åren. Detta med hänvisning till det avtal som tecknats med GMA. GMA Networks, som även de är publika och listade, tillåter oss inte att rapportera försäljningen månadsvis. Jag hoppas att ni följer våra kvartalsrapporter med stort intresse i stället.

Jag besökte nyligen vårt kontor i Indien där jag kan konstatera att vi har dedikerade medarbetare med hög kompetens tillgängliga för våra befintliga och nya kunder som behöver IT-utvecklingsresurser för att utveckla sin verksamhet. Vi har fortsatt rekryteringsbehov där vi söker kollegor som har kompetens inom NodeJS, PHP, SEO & SMM och Motion Graphic Design.

I samband med mitt Indienbesök har vi beslutat oss för att skapa en ny enhet inom Mavshackgruppen som vi kallar Mavshack x. Den enheten kommer uteslutande arbeta med det absolut senaste inom tech och bestå av ett kombinerat team av kollegor från Stockholm och Chandigarh. Jag kommer att uppdatera er om de pågående projekten längre fram när vi har fler saker att presentera. Redan nu har vi flertalet spännande projekt på gång och i dagsläget har vi allokerat fem personer inom Mavshack x för dessa projekt.

Hälsningar
Tommy Carlstedt, VD Mavshack AB (publ)

8:e mars 2019

Om Mavshack AB
Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, IPMovers och Mavshack Movies samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North under kortnamnet MAV.

Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: [email protected]. Mer information finns på www.mavshack.se

Kry sänder ännu en gång "Doktorn svarar live"från Mavshack Studio

Den 27:e september kl. 18.00 sänder Kry "Doktorn svarar live" direkt från Mavshack Studio i Stockholm. I programmet som leds av Suzanne Axell kommer tittarna att kunna ställa sina frågor direkt till Krys Doktorer. De områden som kommer diskuteras i sändningen är barnsjukdomar, hudsjukdomar, kvinnans underliv och psykisk misshandel.

Steam Hotel satsar på liveshopping med Mavshack

Den 8/9 kl 19:30 är det dags för Steam Hotels första liveevent direkt från Steams häftiga miljö i Västerås. I dagens avsnitt kommer vi få ett smakprov på allt vad Steam har att erbjuda. Det finns även möjlighet att handla produkter från Ess Groups webbshop "Home Of Ess" direkt i programmet. Sändningen hittar du på: www.steamhotel.se/liveshopping
KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I MAVSHACK AB (PUBL)

Aktieägarna i Mavshack AB (publ), org.nr 556721-5388 ("Bolaget"), kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 7 september 2022, kl. 10 på Karlavägen 58, 5tr i Stockholm.


Mavshack genomför riktad emission

Styrelsen för Mavshack AB har i dag beslutat att föreslå en riktad emission till en grupp investerare på 10 500 000 kr. De nya aktierna emitteras till en teckningskurs om 5 öre per aktie. Teckningskursen motsvarar den volymvägda genomsnittlig kursen för bolagets aktie under två veckor fram till och med den 21 augusti 2022 med nödvändig emissionsrabatt. Totalt emitteras 210 000 000 aktier i Mavshack AB.


Delårsrapport 2 2022

Kvartal 2 2022

  • Nettoomsättning för kvartal två 11,2 (10,7) MSEK.
  • Rörelsens intäkter för kvartalet var 12,1 (20,3) MSEK.
  • EBIT, rörelseresultatet uppgick till -10,1 (-8,9) MSEK.
  • EBITDA, resultatet före avskrivningar uppgick till -7,8 (-6,9) MSEK

Sammanfattning av första halvåret 2022

  • Nettoomsättningen för första halvåret 23,9 (28,6) MSEK.
  • Rörelsens intäkter för första halvåret var 25,8 (38,4) MSEK.
  • EBIT, rörelseresultatet uppgick till -17,6 (-15,6) MSEK.
  • EBITDA, resultat före avskrivningar uppgick till -13,5 (-11,9) MSEK.

Jämförelsen, inom parentes, görs med motsvarande period 2021.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted