Uppdatering från VD

I förra veckan presenterade vi, som många av er redan noterat, ett drömavtal med GMA Networks. Vi har sedan Mavshack lanserades för sju år sedan arbetat med att få till ett strategiskt samarbete med GMA och nu blev det klart. Inte nog med det, avtalet ger oss väldigt bra villkor. Intäkterna delas lika mellan parterna. Vi levererar vår streamingteknologi, GMA tillhandahåller rättigheterna för innehållet, tar alla kostnader för marknadsföring och kommer från och med april att marknadsföra mavshack.com som den online-plattform där kunderna kan konsumera deras tre live-kanaler samt utvald VOD. Vi pratar internt om detta avtal som en "game-changer" för Mavshacks fortsatta utveckling. Mavshack kommer givetvis samtidigt marknadsföra GMA i våra existerande kanaler.

GMA Networks kan jämföras med TV4 i Sverige när det gäller ställning på marknaden. Det är en av de absolut främsta aktörerna gällande filippinskt innehåll. Den stora skillnaden är att Filippinerna har ca 110 miljoner invånare och Sverige ca 10. Ni vet sedan tidigare att en av de viktigaste målgrupperna för mavshack.com är "Overseas Filipino Workers" (OFWs) vilket innebär att på de marknader där vi är aktiva så har vi en målgrupp på ca 11 miljoner potentiella kunder. Mavshack.com har på detta sätt en större potentiell kundgrupp än TV4 har i Sverige.

I och med avtalet med GMA upphör vi med de månadsrapporteringar som vi haft de senaste åren. Detta med hänvisning till det avtal som tecknats med GMA. GMA Networks, som även de är publika och listade, tillåter oss inte att rapportera försäljningen månadsvis. Jag hoppas att ni följer våra kvartalsrapporter med stort intresse i stället.

Jag besökte nyligen vårt kontor i Indien där jag kan konstatera att vi har dedikerade medarbetare med hög kompetens tillgängliga för våra befintliga och nya kunder som behöver IT-utvecklingsresurser för att utveckla sin verksamhet. Vi har fortsatt rekryteringsbehov där vi söker kollegor som har kompetens inom NodeJS, PHP, SEO & SMM och Motion Graphic Design.

I samband med mitt Indienbesök har vi beslutat oss för att skapa en ny enhet inom Mavshackgruppen som vi kallar Mavshack x. Den enheten kommer uteslutande arbeta med det absolut senaste inom tech och bestå av ett kombinerat team av kollegor från Stockholm och Chandigarh. Jag kommer att uppdatera er om de pågående projekten längre fram när vi har fler saker att presentera. Redan nu har vi flertalet spännande projekt på gång och i dagsläget har vi allokerat fem personer inom Mavshack x för dessa projekt.

Hälsningar
Tommy Carlstedt, VD Mavshack AB (publ)

Om Mavshack AB
Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, IPMovers och Mavshack Movies samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North under kortnamnet MAV.

Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: [email protected]. Mer information finns på www.mavshack.se


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank