Mavshack tecknar avtal med Telmarc Cable för den filippinska marknaden

Mavshack har ingått ett avtal med Telmarc Cable vars innehåll kommer att erbjudas via mavshack.com över hela Filippinerna. Telmarc Cable är den ledande kabel TV-leverantören i de filippinska provinserna Rizal, Laguna och Cavite. Mavshacks OTT plattform möjliggör för Telemarc att nå utanför sin traditionella kabelbaserade infrastruktur och ta del av de affärsmöjligheter som mobilt tittande utlovar. Mavshack.com kommer i och med samarbetet att erbjuda ett bredare utbud av lokalt innehåll. Lansering kommer ske under kvartal 3 i år.

Detta är det första steget i ett långsiktigt partnerskap när kabel TV-branschen tar klivet över till OTT system. Telmarc förutspår att en stor andel tittare kommer att förflytta sig från traditionell kabel TV till att streama online. Telmarcs vision är att sampaketera kabel TV, internet och OTT-plattform till sina lojala kunder. Bolaget har 25 års erfarenhet från kabel TV-branschen. I samarbetet kommer bolagen att dela kunskap och teknik för att tillsammans vidareutveckla det nuvarande erbjudandet.

"Mavshack.com fortsätter att göra avtryck på den filippinska OTT-scenen och vi är glada att ta våra första steg tillbaka på den lokala marknaden. Vi kommer att fortsätta att erbjuda en streamingtjänst i världsklass till befintliga kabel tv-bolag där vi ser möjlighet att hjälpa dem att nå nya intäktsnivåer bland de kunder som väljer "mobile first", säger Tommy Carlstedt, VD för Mavshack AB (publ).

Abonnemang till mavshack.com kommer att säljas via mavshack.com och via 600 sk "Sari Sari-butiker" landet över. Detta för att möjliggöra köp av abonnemang utan krav på ett fast mobilabonnemang.

"För Telmarc är samarbetet med Mavshack en viktig milstolpe, vi arbetar med förberedelser för förbättrad infrastruktur för internet vilket kommer att innebära bättre bandbredder och add-on tjänster. Valet av mediekanal är avgörande för att bygga vår onlinebaserade användarbas. Mavshacks plattform är det självklara valet för vårt nuvarande erbjudande. Vi har träffat flera OTT leverantörer men valt att skjuta detta på framtiden på grund av komplexiteten och den ständiga förändringen kring olika enheter. Men när vi såg enkelheten och det tydliga innehåll som Mavshack kunde erbjuda bestämde vi oss för att gå vidare med detta. Vi ser alla fram emot att lansera Telmarc OTT tillsammans med Mavshack. Äntligen kan våra tittare se sina favoritshower oavbrutet, var som helst och när som helst!", säger Kevin Paynor, General Manager för Telmarc.

16:e maj

För mer information vänligen kontakta: 
VD Tommy Carlstedt  Telefon 08 1245179   

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s  marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16  maj 2019 kl. 12:00 CEST. 

Om Mavshack AB 

Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, IPMovers,  Mavshack Movies och Recapture IT samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser  genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste  tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North under kortnamnet MAV. Certified  Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: certifiedadviser@penser.se. Mer information finns på www.mavshack.se

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

Aktieägarna i Mavshack AB (publ), 556721-5388 ("Bolaget") kallas härmed till årsstämma tisdagen den 30 juni 2020 kl. 10.00 hos Bolaget, Karlavägen 58 i Stockholm.KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I MAVSHACK AB (PUBL)

Aktieägarna i Mavshack AB (publ), 556721-5388 ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 3 juni 2020, klockan 10.00 på Karlavägen 58 i Stockholm.


Kvartalsrapport 1 2020

Kvartal 1 2020

  • Rörelsens intäkter för kvartalet var 11,9 MSEK vilket är en ökning med 183% från 4,2 MSEK mot samma period förra året.
  • Rörelseresultatet uppgick till -1,6 (-3,1) MSEK.
  • Rörelsens kostnader uppgick till -13,6 (-7,3) MSEK.
  • Omsättningen för Mavshacks streamingtjänster (B2C) uppgick till ca 2,5 (1,6) MSEK.
  • Omsättningen för Mavshacks B2B del uppgick under perioden till ca 7,5 (2,4) MSEK. Det ska noteras att Your IT och Recapture IT förvärvats under kvartal två förra året och ingår inte i jämförelsen med föregående period.

Mavshack effektiviserar organisationen

Styrelsen för Mavshack har fattat beslut om att genomföra en organisationsförändring efter förslag från VD. Förändringen innebär att dotterbolagen Recapture IT AB och IPMovers AB förvärvas av och fusioneras med YourIT AB.
Mavshack skjuter på publicering av Q1-rapport på grund av Corona

På grund av rådande omständigheter i Indien samt Filippinerna, där Corona medfört "lock-down" respektive "strikt karantän", skjuter Mavshack på publiceringen av rapporten för Q1 till 30:e juni 2020. Bolagen i respektive land har inte haft möjlighet att generera de rapporter Mavshack behöver för att kunna konsolidera samman Q1-rapporten.


Mavshack Group växer inom B2B-segmentet och ingår avsiktsförklaring om förvärv

Mavshack har under de senaste året arbetat med att bredda B2B verksamheten i Sverige. Ett första steg togs våren 2019 när Varbergsbaserade Your IT AB förvärvades med huvudsaklig marknad i Halland. Ytterligare ett steg har tagits i dag när Your IT ingått en avsiktsförklaring om förvärv av 100 % av aktierna i Karlstadsbaserade Partner 54 i Karlstad AB, köpeskillingen uppgår 2 miljoner kronor. Marknaden för Partner 54 består främst av Värmland och Örebro Län, men företaget är även verksamt inom andra delar av landet.


336% mer streaming i februari jämfört med november

Mavshack har sett en markant ökning av konsumtion inom samtliga streamingtjänster som drivs av företaget under senaste perioden. Förutom mavshack.com är Mavshack är tekniskt ansvariga för SVOD-tjänsten HomeTV i Sverige och Norge vilket är en av de streamingtjänster med störst utbud av film i nämnda marknader. HomeTV är tillgängligt på följande enheter: iOS, Android, AppleTV, Samsung Smart TV samt på HomeTV.se.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär