Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Aktieägarna i Mavshack AB (publ) ("Bolaget") kallas härmed till årsstämma fredagen den 24:e maj 2019 kl. 09.30 hos Bolaget, Karlavägen 58 i Stockholm.

Rätt att delta

För att ha rätt att delta i stämman måste aktieägare vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken avseende förhållandena fredagen den 17:e maj 2019. Aktieägare som vill delta i stämman ska anmäla sitt deltagande till Bolaget senast 17:e maj 2019, per post på adress Mavshack AB, Karlavägen 58, 114 49 Stockholm, per e-post [email protected]. Vid anmälan anges namn, adress, telefonnummer, person- eller organisationsnummer, registrerat aktieinnehav samt namn på eventuella biträden.

Ombud, fullmakt m.m.

Aktieägare som inte är personligen närvarande vid bolagsstämman får utöva sin rätt vid stämman genom ett eller flera ombud med skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad fullmakt. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, om inte fullmakten anger en längre giltighetstid, dock maximalt fem år. Till fullmakt utställd av juridisk person ska även bifogas behörighetshandlingar (registreringsbevis eller motsvarande). Dessa handlingar bör vara Bolaget tillhanda i god tid före stämman. Bolaget tillhandahåller fullmaktsformulär på sin hemsida (se nedan).

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste genom förvaltarens försorg tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn för att ha rätt att delta i stämman. Sådan registrering måste vara verkställd i god tid före 17:e maj 2019.

Redovisningshandlingar och fullständiga förslag Bolagets årsredovisning och revisionsberättelse avseende räkenskapsåret 2018, och styrelsens fullständiga beslutsförslag, tillsammans med fullmaktsformulär, kommer att hållas tillgängligt för aktieägare på Bolagets hemsida (www.mavshack.se) från och med fredagen den 26 april 2019 samt kommer även att finnas tillhanda i original på Bolagets kontor. Kopior av handlingarna kommer att sändas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Förslag till dagordning

1. Val av ordförande vid stämman
2. Upprättande och godkännande av röstlängd
3. Godkännande av dagordning
4. Val av en eller flera justeringsmän
5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
6. Framläggande av och föredragning av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse
7. Beslut:
a. om fastställande av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning;
b. om dispositioner beträffande vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen
c. om ansvarsfrihet för styrelseledamöter och verkställande direktören
8. Fastställande av arvoden till styrelse och revisorer
9. Beslut om antal styrelseledamöter
10. Val av styrelse, revisionsbolag och revisorer samt eventuella styrelse- och revisorssuppleanter
11. Beslut om ändring av bolagsordning
12. Bemyndigande för styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner eller konvertibler
13. Emission av teckningsoptioner
14. Stämmans avslutande

Förslag till beslut

Punkt 8-10 Huvudägarna i Bolaget föreslår att nuvarande styrelse omväljs för ytterligare en period, dvs. omval av Alfredo Matta, Rainier David, Esbjörn Nordesjö, Ragnar Krefting och Jonas Litborn. Arvodet till styrelsen föreslås kvarstå vid 500 000 kr att fördelas lika mellan styrelsens ledamöter. Styrelsen föreslår att Ernst & Young AB omväljs till bolagets revisorer samt att revisorerna erhåller arvode enligt godkänd löpande räkning.

Punkt 11 Styrelsen föreslår att stämman beslutar om ändring av bolagsordning enligt följande:

Uppdatering av formulering kring bolagets verksamhet. (§3) Förslag: Bolaget skall genom dotterbolag bedriva rörelse, äga och förvalta aktier samt driva därmed förenlig verksamhet.

Höjning av gränserna för aktiekapitalet (§4) att uppgå till mellan 20.000.000 SEK och 80.000.000 SEK (från 10.000.000 SEK - 40.000.000 SEK). Motsvarande höjning av gränsen för antalet aktier (§5) att uppgå till mellan 200.000.000 och 800.000.000 (från 100.000.000 - 400.000.000).

Uppdatering av formuleringen avstämningsförhållande (§12) av namnändring av lagen (1998:1479) av Värdepapperscentraler och kontoföring av finansiella instrument.

Punkt 12 Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner eller konvertibler. Betalning skall, i enlighet med vad styrelsen där om beslutat, kunna ske kontant, genom kvittning eller apportegendom.

Det totala antalet nyemitterade aktier tillsammans med antalet aktier som emitterade teckningsoptioner eller konvertibler berättigar till ska sammanlagt uppgå till högst 100 000 000 aktier. Skälet till avvikelsen från aktieägarna företrädesrätt är att Bolaget skall kunna anskaffa eller möjliggöra anskaffning av rörelsekapital för expansion eller företagsförvärv. Emissioner med stöd av bemyndigandet ska ske till marknadsmässig teckningskurs, med förbehåll för marknadsmässig emissionsrabatt i förekommande fall.

Punkt 13 Huvudägarna i bolaget föreslår att bolagsstämman beslutar att Bolaget, med avvikelse från aktieägarna företrädesrätt, emitterar högst 31 000 000 teckningsoptioner med åtföljande rätt till teckning av 31 000 000 nya aktier på villkor enligt nedan. Rätt att teckna teckningsoptionerna skall endast tillkomma Bolagets helägda dotterbolag Mavshack Movies AB, org. nr. 556705-2211 ("Dotterbolaget").

Dotterbolaget skall förvärva teckningsoptionerna vederlagsfritt med rätt och skyldighet att erbjuda anställda i Bolaget samt i övrigt personer som anses nyttiga att knyta till Bolaget, att förvärva teckningsoptionerna. Innehavaren av teckningsoption äger rätt att under perioden från och med den 31 oktober 2020 till och med den 30 april 2021 för en (1) teckningsoption teckna en (1) ny aktie i Bolaget till en teckningskurs uppgående till 0,50 kr per tecknad aktie.

Huvudägarnas motiv till ovanstående förslag är att ett personligt långsiktigt ägarengagemang hos de anställda samt hos andra nyckelpersoner kan förväntas stimulera till ett ökat intresse för verksamheten och resultatutvecklingen, höja motivationen samt samhörighetskänslan med Bolaget. Huvudägarna bedömer därför att erbjudandet är fördelaktigt för Bolaget och dess aktieägare. Huvudägarna föreslår vidare att bolagsstämman (i enlighet med 16 kap aktiebolagslagen) beslutar att godkänna överlåtelser från Dotterbolaget till anställda i Bolaget, samt i övrigt personer som anses nyttiga att knyta till Bolaget. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner kommer aktiekapitalet att öka med högst 3 100 000 kronor genom utgivande av högst 31 000 000 aktier, var och en med ett kvotvärde om 0,1 kr, dock med förbehåll för den höjning som kan föranledas av att omräkning av optionsvillkoren kan komma att ske till följd av emissioner mm. Detta innebär att vid fullt utnyttjande av föreslagna optioner kommer utspädningseffekten av de nya aktierna att motsvara cirka 10 % procent av rösterna i Bolaget.

Majoritetskrav

Beslut enligt punkt 12 är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman och beslut enligt punkt 13 är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Upplysningar på årsstämman

Aktieägare har rätt att begära att styrelsen och den verkställande direktören ska lämna upplysningar i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank