Andra kvartalet 2019

 • Nettoomsättningen för kvartalet var 6,3 MSEK vilket är en minskning med 7% från 6,8 MSEK mot samma period förra året.
 • Kostnaderna uppgick till -10,3 (-9,3) MSEK.
 • Rörelseresultatet uppgick till -3,6 (-2,0) MSEK.
 • Omsättningen för 24hTech uppgick till ca 0,7 (1,0) MSEK.
 • Omsättningen för Mavshack Movies uppgick till ca 1,7 (3,1) MSEK och sålde ca 190 000 abonnemang under kvartalet, vilket är en minskning med 53% jämfört med andra kvartalet 2018. Försäljningen skedde till existerande kundbas, utan några marknadsföringsinsatser.
 • IPMovers omsättning uppgick till 1,5 MSEK i intäkter för kvartalet (1,0).
 • De för kvartalet förvärvade företagen omsatte tillsammans 2,0 MSEK, Your IT ingår under juni månad och RecaptureIT hela kvartalet.

VD har ordet - Kvartal 2 2019

Bäste aktieägare,

Under det första halvåret har arbetet i Mavshack varit intensivt på alla fronter då vi bland annat genomfört två företagsförvärv, ingått avtal med en stor innehållsleverantör och lanserat flera nya produkter på vår plattform.  

Jag förstår att de flesta av er är mest nyfikna på utvecklingen av vårt samarbete med GMA och där kan vi konstatera att det rör sig sakta framåt. Vårt uppdrag är som bekant att ansvara för drift och underhåll av själva plattformen (mavshack.com) och GMA ansvarar för innehållet samt marknadsföringen. GMA-produkten är selektivt riktad mot mer mogna marknader än Mavshacks egna erbjudande, vilket gör att konkurrensen och kraven är hårdare. För att säkerställa att produkten lever upp till förväntningarna arbetar vi nära GMA i att utvärdera och trimma in erbjudandet hela tiden. Rent tekniskt har allt fungerat precis så bra som det ska och vår plattform har möjliggjort för användarna att få tillgång till GMA's utbud via mobilen, något som tidigare inte var möjligt.

Under sommaren har Mavshack medverkat på flera filippinska festivaler tillsammans med GMA, bland annat i Dubai, Birmingham och i Shanghai. Detta har gett oss möjlighet att möta våra kunder och tillsammans med kända filippinska skådespelare ge dem en upplevelse som bidrar till att stärka Mavshack som varumärke. Vi kommer under hösten att fortsätta att marknadsföra mavshack.com tillsammans med GMA, där nästa event sker under september månad i Sydkorea.

Även på den svenska marknaden har det varit ett händelserikt halvår. Under andra kvartalet genomfördes två förvärv i Sverige och den svenska organisationen stärktes därmed med nya kollegor i både Stockholm (genom Recapture IT) och Varberg (genom Your IT). Jag har sedan dess arbetat tillsammans med de två bolagen för att integrera och förstärka deras organisationer. Ett tydligt exempel på detta är att vi redan rekryterat ytterligare IT-konsulter i Varberg och planerar att fortsätta rekrytera över hela Sverige för att skapa en rikstäckande organisation för YourIT.

I Recapture har försäljningsarbetet redan gett flera viktiga affärer. Ett av de mer namnkunniga uppdragen är att utveckla den officiella appen till "Sweden International Horse Show "som går av stapeln på Friends Arena i Stockholm under hösten. Vi är självklart mycket glada för förtroendet och ser det som ett första steg i ett långsiktigt samarbete.

Beträffande den filippinska marknaden så har Ambient Media framgångsrikt lanserat en e-Sportturnering av Mobile Legends kallad "Bayan Mo vs Bayan Ko" (My town vs Your town). Totalt har 450 lag deltagit i turneringen och vinnarlaget från den första säsongen heter Malabon City. Tack vare vår turnering har laget Malabon City rankats på femte plats i Filippinerna och tävlar nu internationellt, vilket vi naturligtvis är mycket stolta över att ha bidragit till. I söndags, den 25 augusti, avslutades säsong två där Quezon City stod som vinnare. Den tredje och avslutande turneringen för den här säsongen går av stapeln i november månad. Mavshacks e-Sport satsning har hittills inneburit intäkter för Ambient Media i form av produktion men kommer från och med tredje säsongen även att innefatta sponsorintäkter.

Vi har även initierat samarbetet med Telmarc Cable enligt plan och fått tillgång till innehåll som vi nu konverterar för streamingtjänsten i Filippinerna. Lansering av Telmarc Cable's produkt på mavshack.com planeras som tidigare kommunicerats under Q3 och blir vårt steg tillbaka in på den lokala filippinska marknaden.

Avslutningsvis vill jag meddela statusen gällande den nyemission som styrelsen beslutat att genomföra med syfte att finansiera förvärvet av Your IT. Vi har under sommaren lämnat in ett prospekt till Finansinspektionen och väntar nu på godkännande. På grund av att regelverket kring prospekt ändrats under sommaren så har processen dragit ut lite på tiden men så snart vi får återkoppling kommer vi att publicera en uppdaterad tidplan avseende emissionen.

Vi ser fram emot en spännande höst tillsammans!

Tommy Carlstedt, VD

Nästa rapporttillfälle

Delårsrapport för tredje kvartalet, räkenskapsåret 2019, publiceras den 29 oktober 2019.

Rapporten i sin helhet bifogas.

Stockholm 30 augusti 2019

Mavshack AB (publ)
Styrelsen

För mer information kontakta:
VD Tommy Carlstedt, telefon 08-12 45 17 90
alt
ir@mavshack.com

Alla rapporter finns efter publicering på bolagets webbplats: www.mavshack.se.

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30:e augusti 2019 kl. 08:45 CET.

Om Mavshack AB

Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, IPMovers,  Mavshack Movies, Recapture IT och Your IT samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: certifiedadviser@penser.se. Mer information finns på www.mavshack.se.

Nerladdningsbara filer

Mavshack satsar på livestream shopping genom förvärv

Mavshack AB förvärvar 100 % av Zellma AB (tidigare Mikelu AB) med tillträde den 1:a oktober. Genom förvärvet kommer Mavshack ta steget in som content-leverantör med produktion och distribution av live-shopping i Sverige. Mavshack är ett av Sveriges äldsta streamingbolag med mer än 10 års erfarenhet från distribution av streamat innehåll, både som live samt VOD.Riktad emission registrerad


Beslut från disciplinnämnden vid Nasdaq

Disciplinnämnden ålägger Mavshack AB att till Nasdaq Stockholm betala ett vite motsvarande fyra respektive två årsavgifter.


Kvartalsrapport 2 2020

Sammanfattning av Kvartal 2 2020

 • Rörelsens intäkter för kvartalet var 7,3 MSEK vilket är en ökning med 8% från 6,3 MSEK mot samma period förra året.
 • Rörelseresultatet uppgick till -4,2 (-3,6) MSEK.
 • Rörelsens kostnader uppgick till -11,5 (-10,3) MSEK.
 • Omsättningen för B2C inom Mavshack uppgick till ca 0,6 (2,5) MSEK.
 • Omsättningen för B2B inom Mavshack uppgick under perioden till ca 6,0 (7,5) MSEK.

Sammanfattning av Första halvåret 2020

 • Rörelsens intäkter för första halvåret var 19,2 (10,9) MSEK. Detta ger en ökning med 76%.
 • Rörelseresultatet uppgick till -5,8 (-6,7) MSEK.
 • Rörelsens kostnader uppgick till -25,1 (-17,6) MSEK.
 • Omsättningen för B2C inom Mavshack uppgick till ca 3,1 (5,3) MSEK.
 • Omsättningen för B2B inom Mavshack uppgick till ca 13,5 (5,0) MSEK. YourIT och Recapture IT förvärvades under kvartal två förra året och ingår inte i hela jämförelsen med föregående period.


Mavshack Group ingår avsiktsförklaring om förvärv inom mediaproduktion

Mavshack har under de senaste åren arbetat med att bredda verksamheten i Sverige. Nu tar Mavshack Group nästa steg i utvecklingen och breddar utbudet genom förvärv av de fyra dotterbolagen till Nexar Group AB, listat på NGM Nordic SME.


Mavshack lanserar tjänsten "Global Box Office" och inleder med global premiär av: "Godji The Sermonizer of Geeta"

Pandemitiderna har varit hårda för alla, men ingen bransch har drabbats lika hårt som underhållningsindustrin. Med biografer som fortfarande är stängda i de flesta länder runt om i världen har mycket av underhållningen flyttat online och detta inkluderar också lansering av nya filmer. Mavshack har beslutat att utnyttja denna möjlighet genom lanseringen av tjänsten "Global Box Office" där filmrättsinnehavare nu kan släppa sina filmer globalt. De kan enkelt bestämma vilka länder de vill släppa den i, samt för vilket pris filmen blir tillgänglig. Mavshack spelar helt enkelt rollen som en biograf skulle göra på det fysiska området.Fortsatt ökning av efterfrågan för Mavshacks streamingtjänster - 216% ökning mot föregående år

Det är fortsatt hög efterfrågan på bolagets streamingtjänster och ökningstakten är fortsatt hög.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted