Lipigon Nyhetsbrev #2 2021 - Positiva prekliniska resultat och andra nyheter

Det sjuder av aktivitet hos Lipigon. Vi är i full förberedelse inför klinisk start med vår läkemedelskandidat Lipisense. Allt går enligt plan och vi har nyligen genomfört den första av tre prekliniska säkerhetsstudier, vilket du kan läsa mer om nedan. Arbetet med övriga projekt löper också på och vi har spännande bolagsaktiviteter inplanerade. Här sammanfattar vi den senaste periodens händelser och nyheter.

HÄNDELSER OCH NYHETER I KORTHET

Delårsrapport Q1-Q2 2021
Delårsrapporten för januari-juni 2021 finns tillgänglig via Lipigons webbplats eller att ladda ner här.

Prekliniska studier indikerar att Lipisense är säker och effektiv mot förhöjda blodfetter
Vår vetenskapliga rådgivare, professor Sander Kersten, presenterade data som indikerar att Lipisense är både säker och effektiv mot förhöjda blodfetter i djurmodeller på European Lipoprotein Club (ELC), ett av världens ledande forskarmöten inom området blodfetter. Läs pressmeddelandet.

Lipigon tillkännager positiva resultat i förberedande preklinisk säkerhetsstudie för Lipisense
Den första av tre prekliniska studier visade att Lipisense kan ges i höga doser utan säkerhetsproblem men även att läkemedelskandidaten effektivt sänkte nivåerna av blodfettet triglycerid. Läs pressmeddelandet.

Hur förbereder vi oss inför klinisk start?
Vår operativa chef Eva Arlander sammanfattar det prekliniska arbetet med Lipisense och berättar mer om processen inför den första studien i människa. Se videon.

Nya forskningsresultat med betydelse för Lipisense
Det pågår mycket spännande forskning på området blodfetter. Gunilla Olivecrona, medgrundare och seniorprofessor, berättar här initierat om tre aktuella studier inom vårt forskningsområde. Se videon.

Snabb uppdatering av Lipigons projekt
Här ger vår projektledningschef Stefan Pierrou en statusuppdatering av Lipigons projekt. Se videon.

RNA, genterapi och klassiska småmolekyler - hur utnyttjas de i Lipigons projekt?
Vi begränsar oss inte till en särskild metod eller teknologi i våra utvecklingsprojekt, utan vi väljer det som passar våra målproteiner bäst. Vd och grundare Stefan K. Nilsson beskriver närmare i "Nyckelpersoner förklarar". Läs intervjun.

Tips. På vår webbplats finns fler artiklar om hur vi arbetar med att utveckla nya behandlingar mot förhöjda blodfetter, så kallade lipidrelaterade sjukdomar. Läs mer under Nyckelpersoner förklarar.

Lipigons företagsvideo är färdig!
Vi har glädjen att presentera vår nya företagsvideo som tydligt beskriver vår vision och verksamhet. Videon kommer snart upp på webbplatsen, men du kan se den här redan nu.

KOMMANDE BOLAGSAKTIVITETER I NÄRTID

  • TIDES i Boston, USA, 20-23 september. TIDES är en av de största konferenserna för RNA-läkemedel. På temat "Emerging oligonucleotide discovery" presenterar Lipigon Lipisense-projektet, "Targeting ANGPTL4 in the liver with ASO - a novel treatment for cardiometabolic disease".
  • Umeå på börsen, 29 september. Lipigon deltar tillsammans med andra börsnoterade bolag på eventet Umeå på börsen. Moderator under kvällen är Sverker Olofsson. Du kan delta som gäst på plats eller via den digitala direktsändningen. Läs mer och anmäl dig här.

Följ Lipigon i sociala medier
Vi finns på LinkedIn och Twitter: Lipigon_Pharma och StefanKNilsson. Följ oss gärna!

Nyhetsbrev varje kvartal
Vi skickar kvartalsvisa nyhetsbrev till aktieägare, investerare och andra intressenter. Prenumerera på våra utskick genom att anmäla dig på vår webbplats, lipigon.se/investor-relations.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: [email protected]
Telefon: 0705-78 17 68

Om Lipigon

Lipigon Pharmaceuticals AB utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense, inriktat mot förhöjda triglycerider; RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom; ett genterapiprojekt för den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ); och ett småmolekylsprojekt för dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc. Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.


Om Lipigon

Webbplats
www.lipigon.se
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Lipigon via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn LPGO ISIN-kod SE0015382072 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Stefan K. Nilsson VD [email protected] +46 70 578 17 68