Lipigon deltog i forskarmötet ELC i Tutzing, Tyskland

Lipigon Pharmaceuticals AB ("Lipigon") deltog i förra veckan i European Lipoprotein Clubs forskarmöte i Tutzing i Tyskland. Det var vd Stefan K. Nilssons femte och sista år i organisationskommittén.

I år var det den 45:e gången The European Lipoprotein Club (ELC) organiserade sitt årliga forskarmöte i Tutzing i Tyskland, den 5-8 september.

Lipigon valdes in i ELC  2017 och har deltagit i forskarmötet varje år sedan dess. I år var sista året som Lipigons vd Stefan K. Nilsson satt med i organisationskommittén. 

"Det är en av de viktigaste mötesplatserna som finns för forskare inom vårt fält. Kontakterna och de nya rön som presenteras har berikat och varit till stor nytta för Lipigons läkemedelsprogram", säger Stefan K. Nilsson.

Som medlem i organisationskommittén får man inte hålla egna muntliga presentationer, men Lipigon presenterade postern "ANGPTL4 - the best new old lipid target there is" om ANGPTL4:s återtåg som läkemedelsmål.

Vidare presenterades studien som Lipigon och den vetenskapliga rådgivare Sander Kersten publicerade i Journals of Lipid Research i våras, av Sander Kerstens student Mingjuan Deng som utfört studien. Studien visade att leverspecifik behandling mot målproteinet ANGPTL4 är effektiv och säker och sänker triglycerid- och glukosnivåerna i blodet i musmodeller. Genom målsökande behandling av levern undveks kända biverkningar som annars kan uppstå om hela organismen behandlas.

ELC är det äldsta och mest aktiva europeiska nätverket inom lipidfältet. Det etablerades 1977 av bland andra Thomas Olivecrona, en av Lipigons grundare, för att främja samarbete och utbyte av idéer inom grundforskning och klinisk forskning på lipoproteiner (blodfettskomplex). I dag utgörs nätverket av över 500 forskare från fler än 20 länder i Europa och världen och antalet medlemmar växer varje år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: [email protected]
Telefon: 0705-78 17 68

Om Lipigon

Lipigon Pharmaceuticals AB utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense, inriktat mot förhöjda triglycerider; RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom; ett genterapiprojekt för den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ) samt ett småmolekylsprojekt för dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc. Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.


Om Lipigon

Webbplats
www.lipigon.se
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Lipigon via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn LPGO ISIN-kod SE0015382072 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Stefan K. Nilsson VD [email protected] +46 70 578 17 68