Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

LifeClean mottar order för sanering av grisstall

LifeClean International AB ("Bolaget") meddelar att bolaget mottagit en första order från Victorsson Poultry avseende sanering av grisstall.

LifeClean International AB undertecknade distributionsavtal med Victorsson Poultry i november 2022, vilket nu har resulterat i en första order som avser sanering av grisstall.  

LifeClean har tidigare kommunicerat om lyckade resultat vid desinfektion av kycklinguppfödningsanläggningar i Norge och om bolagets kontinuerliga etablering i landets slaktkycklingsindustri. Bolaget utvecklar parallellt affärsområdet Food & Primary Industry med att, utöver kycklinguppfödning, även innefatta grisuppfödning. Ordern från bolagets nya samarbetspartner Victorsson Poultry för sanering av grisstall är ett första kliv inom grisuppfödningsområdet. LifeClean genomför även tester inom grisuppfödning i Danmark med förväntade resultat under 2023.

Antal grisar i Sverige respektive Europa uppskattas till 1,3 respektive 146 miljoner enligt svenska Jordbruksverket/EU:s statistikkontor Eurostat (2020). Antal företag med grisar uppskattades 2016 till 1250 i Sverige respektive cirka två miljoner i EU 27 enligt Eurostat.

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | 08-684 211 10 | [email protected]

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Johansson, Interim VD, LifeClean International AB
E-post: [email protected]
Telefon: +46 70-133 13 13

Om LifeClean International:
LifeClean International grundades år 2012 i samband med ett forskningssamarbete mellan Bolagets grundare och forskare från Örebro universitetssjukhus. Bolaget bedriver forskning, produktion, marknadsföring och försäljning av desinfektions- och rengöringsprodukter. Tillsammans med ledande forskare har Bolaget tagit fram en patenterad spor-, svamp-, biofilm-, bakterie- och virusdödande ytdesinfektion som motverkar multiresistens och är en mindre farlig desinfektion för människa och miljö. LifeClean International har en unik, patenterad och miljövänligare kemisk teknologi som är skalbar inom flera områden. I LifeClean koncernen ingår dotterbolagen Kempartner AB och Kemibolaget Ocean AB som utvecklar och tillverkar tvätt-, disk- och rengöringsmedel. Produkterna har hög effekt och hög miljöstatus. Kempartner är den första klimatneutrala tillverkaren och Ocean var först med ett klimatneutralt tvättmedel. Bolagen fortsätter att målmedvetet arbeta för en hållbar utveckling.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted