LC-Tec Holding AB - LC-Tec erhåller sin hittills största order inom affärsområde kamera

LC-Tec har erhållit ytterligare en volymorder inom affärsområde kamera från den ledande västerländska kameratillverkare som i början av året lade en beställning på motsvarande ca 1,9 Mkr. Denna gång är ordervärdet på ca 7,8 Mkr, vilket gör den till den största enskilda order LC-Tec hittills har erhållit inom det aktuella affärsområdet.

Ordern avser även denna gång LC-Tecs patenterade ND-filter PolarView®, men nu i två olika versioner. I tillägg till den version som föregående order avsåg beställdes denna gång även en version som kommer att integreras i en för kunden andra produkt. Ordern är planerad att levereras inom 9 - 12 månader.

"Det är fantastisk kul att få ta emot denna order och med den kunna konstatera att många års hårt och målmedvetet utvecklingsarbete ger resultat. Vårt kommande fokus blir nu att öka produktionskapaciteten och samtidigt sänka produktionskostnaden, helt i linje med den företrädesemission som nyligen genomfördes. Att kunden förbereder en andra produkt baserad på vårt PolarView®-filter är ett kvitto på att de högt värdesätter den funktionalitet och kundnytta som vi erbjuder, och vi hoppas kunna addera fler återkommande kunder framöver", säger Jesper Osterman, tf. VD / CTO vid LC-Tec.

Denna information är sådan som LC-Tec Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 juni 2022 kl. 8:30 CET.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Jesper Osterman

tf. VD / CTO

LC-Tec Holding AB

Tel: 0243-79 40 78

Mail: [email protected]

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal "LC") teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisationsmodulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.


Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik.

Webbplats
www.lc-tec.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från LC-Tec via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn LCT ISIN-kod SE0000619371