REGMAR

LC-Tec erhåller ytterligare en order inom Smarta glasögon

LC-Tec har erhållit ytterligare en volymorder inom affärsområdet Smarta glasögon. Ordervärdet är på motsvarande ca 1,5 Mkr och avser en beställning av LC-Tecs optiska slutare. Den kommer att levereras ut under innevarande år.

Kunden är en internationell aktör som tillverkar en sorts smarta glasögon för medicinsk användning. Ytterligare detaljer är sekretessbelagda varför LC-Tec är förhindrad att i detalj diskutera den aktuella kunden och applikationen. Detta är dock den fjärde ordern från samma kund, och ordervolymen har ökat för varje gång. Kunden har planer för vidare expansion varför denna order är en mycket positiv signal för affärsområdet.

"Det är oerhört glädjande att kunna räkna in ytterligare en större order på kort tid. Detta är också en indikation på att vår långsiktiga satsning på organisk tillväxt genom att utveckla och sälja avancerade produkter ser ut att fungera", säger Jesper Osterman, VD vid LC-Tec Displays AB.

Denna information är sådan som LC-Tec Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 maj 2021 kl. 8:30 CET.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Jesper Osterman

VD

LC-Tec Displays AB

Tel: 073-981 13 79

Mail: [email protected]

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal "LC") teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.


Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik.

Webbplats
www.lc-tec.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från LC-Tec via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn LCT ISIN-kod SE0000619371