Uppdatering av "Roadmap till högvolymproduktion"

Sedan JonDeTech presenterade sin "Roadmap till högvolymsproduktion" i början av maj så har arbetet i huvudsak löpt på enligt plan. Det strukturerade utvecklingsarbetet fortsätter att på veckobasis ge nya och viktiga resultat, vilket löpande eliminerar tidigare hinder. Det innebär att tidpunkten för production readiness och engineering samples och övriga aktiviteter på längre sikt ligger kvar som tidigare. Vad gäller working samples så fanns en målsättning om färdigställande under andra kvartalet, men i enlighet med den detaljerade plan som presenterats vid ett flertal investerarevents under maj och juni så kommer dessa att bli klara efter sommaren.

- Det viktiga just nu är att alla parallella processer löper på som de ska. Eftersom varje ny panel av sensorelement visar på tydliga framsteg såg vi stora förutsättningar att bli klara med working samples under andra kvartalet. Nu löper detta arbete på i samklang med den kvalificering som ändå behövs för att nå commercial sensors, så det är med fortsatt förvissning om att ha produkter redo för marknaden i slutet av året vi går in i andra halvåret 2021, säger Leif Borg, tf vd JonDeTech.

Tidplanen löper från och med nu fram till och med andra halvåret 2022.

Working sample (Q3-Q4 2021)

En working sample innebär att JonDeTech för första gången i den nya produktionsmiljön erhåller fungerande sensorelement. Det är också den händelse som slutför teknologiöverföringen (tech transfern). Under våren har utvecklingsarbetet tagit stora kliv och framsteg syns tydligt i den pågående processoptimeringen. I stort sett varje nyprocessad panel av sensorelement är kvalitetsmässigt bättre än den förra.

Engineering sample (Q3-Q4 2021)

För att få fram en engineering sample krävs att den produktionsprocess som levererade en working sample kan upprepas med samma resultat vid minst tre tillfällen. När denna process är klar kan bolaget dels börja leverera större mängder sensorelement till kunder för utvärdering, dels initiera viss försäljning. Därutöver kan engineering samples utgöra en bas för utveckling av ytterligare applikationer.

Production Readiness (Q4 2021)

Ett kritiskt moment för att sensorelementet ska kunna ta steget över till commercial sensors är att all dokumentation avseende produkt och process för det industriella produktionsflödet hos VarioPrint är väl dokumenterat. Detta arbete pågår och löper helt enligt plan. När det är genomfört går produktionen över till att vara fullt ut kommersiell enligt nedanstående infasning.

Commercial sensor, low volume (Q4 2021 - Q1 2022)

Nästa steg i processen är att kvalificera sensorelementet för att kunna ge garantier till kunderna om sensorelementets tillförlitlighet över tid. När det arbetet är klart kan engineering samples uppgraderas till commercial sensors. Därmed kan volymproduktion, leverans och försäljning initieras.

Commercial sensor, volume production (Q2 2022)

När volymproduktion mot kund är startad kvarstår fortfarande ett arbete för att ytterligare rampa upp kapacitet. Volymproduktion nås när vi etablerat en produktionskapacitet motsvarande 0,5-1 miljon enheter per månad.

Commercial sensor, high volume production (Q4 2022-Q2 2023)

För att nå den sista milstolpen, högvolymsproduktion, kommer det att krävas utbyggd kapacitet. Med dessa investeringar på plats beräknas den totala produktionskapaciteten uppgå till volymer som överstiger 5 miljoner enheter per månad.

Inom högvolym finns ingen övre kapacitetssiffra, det är en efterfrågestyrd produktion där produktionsflödet anpassar kapaciteten mot det kundbehov som finns.

För mer information, kontakta:

Leif Borg, tillförordnad vd JonDeTech, tel: +46 73 810 93 10, mejl: [email protected]

Mikael Zillén, Investor Relations, tel: +46 76 213 00 40, mejl: [email protected]

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, [email protected], https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: https://www.youtube.com/watch?v=mORloeCxbPE&t=122s.


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10