REG

JonDeTech Sensors AB godkänner de första konverteringarna under JonDeTechs Konvertibel 2019/2020

Styrelsen för nanoteknologibolaget JonDeTech Sensors AB (publ) ("Bolaget") har erhållit och godkänt anmälningar om konvertering av 430 000 konvertibler till aktier under det konvertibellån som emitterades i november 2019, motsvarande 43% av det totala antalet emitterade konvertibler under lånet.

I november 2019 upptogs Bolagets första räntebärande finansiering genom en emission av ett konvertibellån med nominellt belopp om 10 000 000 kronor, med 6 procents ränta och en löptid på 6 månader (JonDeTech Konvertibel 2019/2020). Emissionen var riktad till en grupp investerare som bedöms vara av strategiskt intresse för Bolaget och kommunicerades i ett pressmeddelande den 14 november 2019 ("JonDeTech Sensor AB genomför riktad emission av konvertibler om 10 miljoner kronor").

Konvertibellånet förfaller till betalning den 14 maj 2020, men mot bakgrund av inkomna konverteringsanmälningar har Bolagets styrelse godkänt konvertering av totalt 430 000 konvertibler till aktier. Varje konvertibel har ett nominellt belopp om 10 kronor, vilket även är teckningskursen per konvertibel. De inkomna, och godkända konverteringsanmälningarna motsvarar 43 procent av det totala antal konvertibler som emitterades under Konvertibel 2019/2020.

Bolaget har nu inlett den administrativa process som verkställer utställande och tilldelning av nya aktier. När de nya aktierna emitteras och tilldelas, kommer Bolagets aktiekapital att utökas med 16 434 kr och antalet aktier med 430 000, vilket innebär en utspädning om cirka 2,4 procent. Som det kommunicerades i pressmeddelandet den 14 november, motsvarar en eventuell full konvertering av alla konvertibler under Konvertibel 2019/2020 en utspädning om ca 5,5%.

Stockholm 2020-02-20

För mer information, kontakta:

Michael Olsson, Styrelseordförande JonDeTech Sensors AB (publ), [email protected]

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionellasensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är Bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon +46 (0)8-121 576 90 eller via mail [email protected]. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.

Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 20 februari 2020 klockan 08.40.

EJ FÖR PUBLICERING, DISTRIBUTION ELLER OFFENTLIGGÖRANDE, DIREKT ELLER INDIREKT, HELT ELLER DELVIS, I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA (INNEFATTANDE DESS TERRITORIER OCH BESITTNINGAR, VARJE STAT I USA SAMT DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE ELLER DISTRIBUTION SKULLE VARA I STRID MED GÄLLANDE REGLER.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Bolaget i någon jurisdiktion, varken från Bolaget eller från någon annan.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 ("Securities Act"), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, USA (innefattande dess territorier och besittningar, varje stat i USA samt District of Columbia) eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i Prospektförordningen (EU) 2017/1129 ("Prospektförordningen") och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Bolaget har inte godkänt något erbjudande till allmänheten av värdepapper eller rättigheter i någon medlemsstat i EES och inget prospekt har tagits fram eller kommer att tas fram i samband med emissionen.


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10