Designvinst för JonDeTech: Livsviktiga överhettningsskydd av batteriladdare aktuellt applikationsområde för JonDeTechs supertunna IR-sensor

Tillverkaren av världens minsta IR-sensor, JonDeTech Sensors AB (publ) ("JonDeTech"), har fått en så kallad designvinst med det norska nystartartade innovationsföretaget FireNanny AS ("FireNanny"), där avsikten är att JonDeTechs sensor ska integreras i FireNannys överhettningslarm. "Applikations- området är viktigt och aktuellt och vi tror det kan bli mycket stort", säger JonDeTechs VD Robert Ekström. JonDeTech berättar nu mer om detta projekt.

Överhettningsproblematiken för batteriladdare blir en allt viktigare säkerhetsfråga, något som bland annat TV4 kunde rapportera om häromdagen. FireNannys val av sensor innebär att JonDeTech avser att leverera bolagets sensor till FireNannys överhettningslarm för batteriladdare och förserieproduktionen är klar. Den första serien har genomgått noggranna tester, och resultatet av dessa tester är att FireNanny valt att gå vidare med JonDeTechs sensor. Syftet är att parterna ska skriva ett kommersiellt avtal inom en snar framtid, vilket JonDeTech tidigare kommunicerat till marknaden. Överhettnings- larmet består av en liten enhet som fästes på en laddare och övervakar temperaturen med hjälp av JonDeTechs IR-sensor JIRS3.

FireNannys överhettningslarm för laddare till bland annat mobiler, laptops och tablets, förväntas att lanseras under det tredje kvartalet 2018, och kommer i ett första steg att riktas mot norska försäkrings- bolag och större elektronikkedjor. Därefter är planen att lansera i de övriga nordiska länderna och Europa.

Överhettningslarm perfekt applikation för innovativ IR-sensor
- Även om vi i dagsläget inte vet hur stora volymerna blir, så är detta erkännande ett fortsatt steg inom det mycket spännande applikationsområdet för överhettningsskydd. Överhettningslarm blir - som vi har kunnat se i media - allt viktigare i vår uppkopplade värld. Det är också en perfekt applikation för vår sensor, det är en beröringsfri mätning, som mäter temperatur och värmeflöden i produkter där det råder utrymmesbrist och höga krav på precision och snabb respons, säger Robert Ekström, vd för JonDeTech.

Han fortsätter:
- Vi arbetar metodiskt för att driva våra projekt framåt mot flera designvinster tillsammans med våra kunder. Vi ser denna designvinst, som ett proof-of-concept, då överhettningslarmet producerats i en förserie. Vår bedömning är att det här kommer att påverka de andra projekten positivt, avslutar han.

- Vi har utvärderat ett antal lämpliga sensorer som har den funktionalitet vi kräver för vår innovation. JonDeTechs sensor JIRS3 var den sensor som hade den prestanda som passade oss bäst, där pris, snabbhet och exakthet var viktiga parametrar. Tillsammans med JonDeTech ser vi ett långsiktigt samarbete där vi kan vidareutveckla våra teknologier tillsammans, säger Roar Berge, styrelseordförande FireNanny.

JonDeTechs sensorer är väldigt små och tunna (tjocklek 0,17 mm) jämfört med konventionella sensorer, vilket gör att de till en låg kostnad kan integreras i många olika produkter. JonDeTech vänder sig i första hand till internationella kunder, som utvecklar applikationer inom konsumentelektronik och Internet of Things.

Emission och notering av JonDeTech

JonDeTech genomför just nu en nyemission inför en planerad notering på Nasdaq First North Stockholm. Teckningstiden avslutas den 14 maj och första handelsdag förväntas bli den 25 maj 2018. Ytterligare information om emissionen återfinns på http://www.jondetech.se/.

Om FireNanny AS

FireNanny är ett innovativt nystartat norskt företag som har utvecklat produkter för temperatur- övervakning av laddare, med speciellt fokus på mobiltelefonladdare. FireNannys vision är att rädda liv och materiel genom att varna innan branden uppstår. Läs mer om FireNanny på https://www.firenanny.no.

För ytterligare information kontakta:
Robert Ekström
VD, JonDeTech
[email protected]
+46 72 525 05 25

Bolagets Certified Adviser är Redeye AB, 08-545 013 30.

Om JonDeTech
JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008. Läs mer på http://www.jondetech.se/ eller se hur IR-sensorn fungerar på
https://www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10