DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2019

FÖRSTA KVARTALET 2019

  • Nettoomsättningen för första kvartalet uppgick till 0 (0) TSEK
  • Resultatet efter skatt uppgick till -4 536 (-2 872) TSEK
  • Resultat per aktie var -0,25 (-0,18) SEK
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten var -6 217 (-5 122) TSEK

VD HAR ORDET

Inledning

Den 4 januari så lämnar Robert Ekström sin roll som VD och den 7:e tillträdde jag en kombinerad roll som interim-VD och Produktionschef.

Det första kvartalet 2019 har präglats av arbete med att växla upp vår produktionskapacitet ytterligare och ta våra kund-dialoger till order.

Produktion

Sedan tidigare har vi en etablerad produktions-kapacitet men vi arbetar nu med att flytta denna till etablerade produktionsenheter i Europa för att säkerställa en fullt ut ISO-certifierad verksamhet med möjlighet att hantera riktigt stora volymer. Detta gäller för samtliga PCB-steg men nu även för arbetet med etsning där vi just nu färdigställer processen med hög kapacitet.

Vår pläteringslinje i Stockholm är validerad och redo att producera. Denna har en mångdubbelt högre kapacitet än den vi ersatt, men fortsätter att vara vår flaskhals. Fördelen med denna utrustning är att den är fullt skalbar och är lätt att duplicera till en ringa investering.

Lokaler

Vi har etablerat oss i nya mer funktionella lokaler på Grev Turegatan i Stockholm. Med egna lokaler ger det oss nya möjligheter att möta kunder, investerare och samarbetspartners. Vi har även uppgraderat vår verksamhet på KTH där vi nu har större och bättre lokaler för vår R&D.

Investeringar

Under kvartalet har vi färdigställt pläterings-linan samt en del analysutrustning.

Vi ser inga nya större investeringsbehov då vi nu etablerar produktionskapacitet externt. Strategin kring IP kvarstår där vi kompletterat vårt befintliga med fler för att säkra långsiktighet i bolaget, avvaktar nu godkännande. Vi kommer under året att lämna in ytterligare några för att säkerställa vår strategi.

Kunder/Marknad

Under kvartalet har vi fortsatt konstruktiva samtal med ShortLink där vi kan se en positiv utveckling för flera applikationer vi diskuterar.

Vi för även samtal med andra potentiella samarbetspartners för att där närma oss ett avtal. I arbetet med en av dem, en global komponentproducent, har vi nu en tät och konstruktiv dialog. Dialogen kan, om den når ända fram, leda till riktigt stora volymer.

Vi har idag mest intensiva dialoger inom konsumentelektronik, men har även startat upp ett samarbete med Gävle Högskola (Bygg, Energi och Miljöteknik) kring Flux/värmeflöde. Där har vi förhoppningar att tillsammans skapa kundintresse inom ytterligare ett segment.

Media

Vi har under kvartalet varit blygsamt synliga i media. Vi deltog på FS Markets event i februari där jag och Niklas Kvist presenterade oss som företag och vår produkts potential. Finns intresse av denna film så gå in på vår hemsida och titta på den.

Då vi nu tagit viktiga steg inom både produktion och i våra kundrelationer så är jag övertygad om att vi kommer att vara mer synliga under kommande kvartal.

Vi har nu i dagarna anställt en ordinarie VD i Per Lindeberg. Med Per har vi nu ytterligare kraft att arbeta med kundrelationer och göra oss mer synliga i media.

Med vänlig hälsning, Leif Borg

För bildmaterial, vänligen besök JonDeTechs presswebb.

För ytterligare information kontakta:

Per Lindeberg
[email protected]
+46 73 870 00 00

Leif Borg, COO
[email protected]
+46 73 810 93 10

Michael Olsson, Ordf
[email protected]

Denna information är sådan information som JonDeTech Sensors AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 maj 2019 kl. 8:45 CET.

Om JonDeTech
JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Stockholm. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, [email protected]https://www.redeye.se. Läs mer på www.jondetech.se  eller se hur IR-sensorn fungerar på www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10