Bokslutskommuniké för JonDeTech AB

FJÄRDE KVARTALET 2018

  • Nettoomsättningen för fjärde kvartalet uppgick till 2 (0) TSEK 
  • Resultatet efter skatt uppgick till -3 718 (-2 350) TSEK
  • Resultat per aktie var -0,21 (-0,14) SEK
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten var -3 280 (-2 797) TSEK

HELÅR 2018

  • Nettoomsättningen uppgick till 14 (0) TSEK
  • Resultatet efter skatt uppgick till -16 417 (-9 294) TSEK
  • Resultat per aktie var -0,95 (-0,60) SEK
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten var -13 124 (-9 212) TSEK
  • Likvida medel uppgick på balansdagen till 31 828 (32 227) TSEK

VD HAR ORDET

Inledning
Det sista kvartalet 2018 var händelserikt och organisatoriskt mycket intensivt. Vi har kartlagt kompetenser och kompletterat samt skiftat personer på nyckelpositioner. Jag tillträdde en ny roll som COO i mitten av november och Anders Stensson tillträdde som ny CFO i mitten av december. Vi påbörjade rekrytering till såväl R&D som Produktion på Green House Lab inom verksamheten på KTH. Under Q4 så justerade vi inriktning ifrån att ha allt fokus på R&D och utmaningarna där till att ha tre fokusområden. R&D, uppbyggnad av en produktionsstruktur samt att se över hur organisationen skall se ut för att möta kunder.

Lokaler
Vi har arbetat med förberedelserna av en fysisk omlokalisering och nu beslutat oss för att flytta huvudkontoret, från Sveavägen till mer ändamålsenliga lokaler på Grev Turegatan i Stockholm. Vi får i och med detta en egen lokal som vi inte behöver dela med andra, fler rum med möjlighet att på ett mer rationellt sätt arbeta tvärfunktionellt inom bolaget samt att vi kan hantera externa kundmöten på ett bättre sätt.

Investeringar
Under kvartalet har vi spenderat en stor mängd kapital på ny processutrustning, detta för att kunna öka kapacitet och förbättra arbetsprocessen i verksamheten. Vi påbörjade provkörning av ny utrustning under december, denna skapar förutsättningar att kunna hantera tillverkning i större skala. Vi arbetar nu systematiskt för att etablera oss som en leverantör till större kunder.

Strategi kring IP ligger kvar i fokus för företaget.

Kunder
Under kvartalet hade vi konstruktiva samtal med ShortLink samt med andra potentiella samarbetspartners för att där närma oss ett avtal. De har alla visat stort intresse för sensorns integration i deras existerande produkter. När någon eller några av dessa blir en order innebär det att vi når en volymmarknad, främst inom områden som konsumentelektronik, men vi för också samtal med aktörer inom Internet of Things. Trenden är tydlig, allt pekar på att efterfrågan är fortsatt stark på den delen av marknaden där JonDeTech kommer att vara verksam.

Media
Det är glädjande att kunna se att JonDeTechs lösningar har fått uppmärksamhet i internationell branschmedia. Titta gärna in i vårt pressrum för att se vad utländska medier skrivit om JonDeTech. Vi har under kvartalet inte varit tillräckligt synliga utanför bolagets interna kanaler och kommer därför framöver arbeta med att göra bolaget än mer synligt på externa events, samt fortsätta arbeta med att vara så transparenta som möjligt, framförallt via vår webb, nyhetsbrev och i sociala medier.

Med vänlig hälsning, Leif Borg

För bildmaterial, vänligen besök JonDeTechs presswebb.

Rapporten i sin helhet bifogas.

För ytterligare information kontakta:
Leif Borg, VD
[email protected] 
+46 73 810 93 10

Michael Olsson, Ordf
[email protected]  

Denna information är sådan information som JonDeTech Sensors AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 februari 2019 kl. 08:45 CET.

Om JonDeTech
JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Stockholm. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, [email protected], https://www.redeye.se. Läs mer på www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8 


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10