Introducerar nytt gyro-stabiliseringssystem för TV-/broadcastindustrin, NEWTON S2 4K

Intuitive Aerial AB inleder idag försäljningsarbetet av en ny produkt, NEWTON S2 4K. Produkten är den första av bolagets gyrostabiliserade kamerahuvuden med stöd för videoöverföringar med upplösning upp till 8K. Listpriset kommer vara cirka 60 000 euro.

Bolaget meddelar idag att man inlett försäljningsarbetet av en ny kamerastabiliseringsprodukt inom NEWTON-serien, NEWTON S2 4K. Produkten kommer rikta sig mot tjänste- och uthyrningsbolag inom främst tv-/broadcastindustrin och är en vidareutveckling av bolagets NEWTON S2. Den nya produkten möjliggör livesändning med högre bildkvalitet, upp till 8K.

- Introduktionen innebär att vi nu når milstolpen att kunna genomföra stabiliserade livesändningar i 4K. Under de senaste månaderna har vi märkt av en ökad efterfrågan för 4K, främst inom sportsammanhang. Därmed är färdigställandet av NEWTON S2 4K ett välkommet tillskott och vi står nu redo att möta denna efterfrågan, säger Robin Kahlbom, vd i Intuitive Aerial. 

De första systemen av NEWTON S2 4K planeras vara redo för leverans under november 2018. Listpriset kommer vara cirka 60 000 euro (att jämföra med tidigare listpris om 50 000 euro för NEWTON S2). Befintliga ägare av NEWTON S2 kommer erbjudas att köpa en uppgradering till NEWTON S2 4K.

Introduktionen av NEWTON S2 4K innebär att bolaget följer den plan för produktlansering som presenterades i prospektet, som upprättades i samband med företrädesemissionen i november - december 2017.

2018-10-10

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Robin Kahlbom, vd
Intuitive Aerial AB
robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Om Intuitive Aerial
Intuitive Aerial är ett svenskt innovationsbolag som utvecklar högteknologiska produkter för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom både film och tv-industrin. Bolaget riktar sig primärt mot tjänste- och uthyrningsföretag som arbetar på uppdragsbasis med inspelning och livesändning av rörliga bilder världen över. Intuitive Aerial erbjuder produktserien NEWTON - kompakta gyrostabiliserade kamerahuvuden samt DOMINION som används för fjärrstyrning av bolagets produkter och kamerasystem från tredje-part. Företaget är även känt för produkten AERIGON - en filmdrönare som lyfter och stabiliserar tunga proffskameror. Under 2017 presenterade bolaget en ny strategi med fokus på marknadsföring och försäljning av NEWTON-serien. Bolaget har sitt säte i teknikinnovativa Linköping med närhet till både Linköpings Universitet och ett av Sveriges ledande startup-kluster. Intuitive Aerial är listat på Nasdaq First North Stockholm sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission.

KOMMUNIKÉ ÅRSSTÄMMA INTUITIVE AERIAL AB

Årsstämma i Intuitive Aerial AB har idag, tisdagen den 28 maj 2019, hållits påBolagets kontor i Linköping.Följande beslut fattades:
Kallelse till årsstämma i Intuitive Aerial AB

Aktieägarna i Intuitive Aerial AB, org.nr 556819-1984, kallas härmed till årsstämma tisdagen den 28 maj 2019 klockan 11.00 i bolagets lokaler på Lokstallsgatan 8, 582 73 LinköpingValberedningens förslag till val av styrelse i Intuitive Aerial

Valberedningen i Intuitive Aerial har tagit fram förslag till styrelse införårsstämman 2019.

Första Frankrike-leveransen för Intuitive Aerial AB

Bolaget har fått en order värd 520 kSEK från Louma Systems. Ordern från Louma Systems gäller Intuitive Aerials senaste produkt - NEWTON S2 4K och blir Bolagets första leverans till Frankrike.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär