Innowearable - uppdatering

Till Sportutövare och investerare

Det har varit tyst från oss länge nog. Låt mig börja med att tacka alla som investerade i höstas och trodde på Innowearable, utan er hade vi aldrig kommit så långt som vi nu har gjort.

När jag fick förtroendet att ta över rodret för Innowearable såg jag en möjlighet att gör något nytt på ett sätt som tilltalade mig med fokus på hållbarhet i flera led, resultatet hittills har varit mycket gott.

Tanken var att notera Innowearable under Q1/Q2 2022.

Istället för notering förs för närvarande dialog mellan en större aktieägare i Innowearable och huvudägaren i det noterade bolaget Raytelligence AB avseende möjligheten för Innowearable att bli uppköpt. Uppköpet skulle innebära att aktieägarna i Innowearable får noterade aktier i Raytelligence AB, pro rata i förhållande till sitt aktieinnehav i Innowearable. För närmare information, se Raytelligence AB:s pressmeddelande från tidigare idag: https://www.bequoted.com/bolag/raytelligence/pressmeddelande/aktieagare-i-raytelligence-ab-utreder-mojligheten-att-forvar-95617/

Jag ser framemot ett fortsatt spännande 2022 där många utmaningar väntar men det finns ett starkt team att möta dessa med.

/Erik Viberg

 

Produkten Inno-X™

Inno-X™ är en neuromuskulär readiness-sensor som hjälper atleter att objektivt bedöma sin återhämtning, utmattning och readiness.

Vår målsättning att ha en fungerande prototyp framme under Q1 -2022 har vi lyckats med. Vi har utvecklat ett helt eget kretskort, formgett en prototypdesign på vår plast, tagit fram egna elektroder och hittat en bandtillverkare som fungerar.

Vidare har vi utvecklat en firmware på Inno-X™ som via ett blåtandsprotokoll kan kopplas till vår app.

Under Q2 kommer vi värva ytterligare en senior programmerare samt en mycket lovande UX/UI designer för att möta våra behov. 

Marknaden

Efter att ha haft ett antal fokusgruppsträffar har vi kunnat säkerställa att vi är på rätt väg, vi har fått ovärderlig feedback och konstruktiv input från elitutövare inom bland annat ishockey, tyngdlyftning, handboll samt tränare. Efter att prototypen precis var validerad besökte vi fitness-mässan FIBO i Köln för att diskutera framtida samarbeten, göra omvärldsanalys och pitcha vårt upplägg för människor i branschen. Efter att ha utvärderat resultatet av mässan har vi nu några heta leads samt återigen fått bekräftat att atleter vill objektivt kunna prediktera sin utmattning och monitorera sin återhämtning.

Under hösten kommer vi att anställa en marknads-strateg/säljare till teamet. Hen kommer vara vårt öra mot rälsen och megafon när det gäller att få ut innovationen Inno-X™.

Patent

Innowearable jobbar vidare med att få patentet för laktatmäting (mjölksyra) klart, vår förhoppning är att det är på plats under 2022.

Det förs även diskussioner för att skydda Inno-X™.

Roadmap

Nov -2022 Ställer vi ut på ISPO och visar upp Inno-X™. På mässan ska man för första gången kunna köpa/beställa sensorn i ett Early Bird erbjudande.

Q1 -2023 Inno-X™ lanseras och kan köpas i vår webshop.

Q1 -2023 Utvecklingen av Inno-1™ börjar.

Q4 -2023/Q1 -2024 Lansering av Inno-1™.

 

Mer info finns på www.innowearable.se

För frågor, vänligen kontakta:

Peter Martinson, CFO

Telefon: +46 (0)70 814 64 65

E-post: [email protected]  

Innowearable AB (publ)

Olofsdalsvägen 40

302 41 Halmstad

Om Innowearable

Innowearable är ett hållbart sensorföretag som erbjuder smarta och innovativa lösningar inom sport och idrottsmedicin.

Nerladdningsbara filer

Innowearable - uppdatering

Innowearable presenterades på Investerarafton

Innowearable, ett innovationsbolag baserat i Halmstad som utvecklat en världsunik innovation för att avläsa mjölksyrenivån momentant utan ett blodprov presenterades vid Investerarbrevets event 17 september i Stockholm.


Innowearable tar in kapital till världsunik innovation inom sport

Innowearable, ett innovationsbolag baserat i Halmstad inleder en crowdfunding kampanj på FundedByMe för finansiering av den första sensorn för muskel-utmattning som ger idrottare möjlighet att avläsa mjölksyrenivån momentant utan ett blodprov.
Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted