Innowearable introducerar ny sensordata och aktuell projektansökan för den fortsatta utvecklingen av Inno-X™.

Innowearable integrerar accelerometerdata (IMU) som en del i den kommande produkten, Inno-X™. IMU möjliggör ett bredare användningsområde och en mer stringent beräkning av användarens readiness-nivå. Därtill har företaget skickat in en forskningsansökan med en utlysning på 400 000 SEK.

Inno-X™ är en neuromuskulär readiness-sensor som hjälper atleter att objektivt bedöma sin återhämtning, utmattning och readiness.

Nu har Innowearable adderat ett IMU (Inertial Measurement Unit) chip till sin sensordesign. IMU-chipet mäter hastighetsförändringar i tre dimensioner samt rotation.

"Chipet underlättar urval av data för signalbehandling, dessutom erbjuder den spännande möjligheter att logga rörelsedata vid till exempel hopp och att samköra denna med EMG-signalen. Detta öppnar upp för spännande möjligheter inför framtiden." säger Klas Sjöberg, CTO Innowearable.

Innowearable har skickat in en CIF-ansökan (Centrum för idrottsforskning) med en utlysning på 400 000 sek. Forskningsprojektet är ett samarbete mellan Innowearable, Högskolan i Halmstad och Svenska Tyngdlyftningsförbundet.

Syftet med projektet är att undersöka kända och nya EMG-features med hjälp av machine-learning.

Innowearable började handlas på beQuoteds OTC-lista den 6 september 2022 se länk: https://www.bequoted.com/bolag/innowearable/pressmeddelande/innowearable-borjar-handlas-pa-bequoteds-otc-lista-den-6-sep-98625/

Mer info finns på www.innowearable.se

För frågor, vänligen kontakta:

Peter Martinson, CFO

Telefon: +46 (0)70 814 64 65

E-post: [email protected]  

Innowearable AB (publ)

Olofsdalsvägen 40

302 41 Halmstad

Om Innowearable

Innowearable är ett hållbart sensorföretag som erbjuder smarta och innovativa lösningar inom sport och idrottsmedicin.

Nerladdningsbara filerInnowearable introducerar ny sensordata och aktuell projektansökan för den fortsatta utvecklingen av Inno-X™.

Innowearable integrerar accelerometerdata (IMU) som en del i den kommande produkten, Inno-X™. IMU möjliggör ett bredare användningsområde och en mer stringent beräkning av användarens readiness-nivå. Därtill har företaget skickat in en forskningsansökan med en utlysning på 400 000 SEK.


Innowearable handlas på OTC-listan den 6 september 2022

BQ Broker startar handel i Innowearables aktie. Innowearable - uppdatering

Innowearable presenterades på Investerarafton

Innowearable, ett innovationsbolag baserat i Halmstad som utvecklat en världsunik innovation för att avläsa mjölksyrenivån momentant utan ett blodprov presenterades vid Investerarbrevets event 17 september i Stockholm.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted