Infrea välkomnar Daniel Lindén som ny VD på Siljan Schakt

Daniel Lindén tillträder som ny VD för Infreas dotterbolag Siljan Schakt - ett av dalarnas ledande anläggningsföretag med över 30 års erfarenhet, bred kompetens inom markentreprenad samt verksamma inom hela Mellansverige. Daniel efterträder den tidigare VD:n Jan Arnesson som går i pension.

Daniel är utbildad högskoleingenjör och kommer senast från tjänsten som Arbetschef på Peab Anläggning AB, där han geografiskt ansvarar för Dalarna och Gävleborgs län. Daniel ser att Siljan Schakt har möjlighet att ta fler marknadsandelar och skapa ökad tillväxt både genom nya affärssegment och geografisk spridning.

- Siljan Schakt är ett gediget och fint bolag redo att ta nästa kliv samt verka på en större geografi och i fler segment. Självklart vill jag att bolaget ska växa vidare under min ledning genom att bland annat ta del av de fördelar som finns genom att vara en del av Infrea-koncernen. På sikt ser jag att vi kommer göra nyanställningar och sprida vår närvaro på fler orter, säger Daniel Linden.

Ledarskapsfilosofin som driver Daniel Lindén grundar sig i att utveckla människor och att se affären. Han anser att en god arbetsmiljö för medarbetaren är grunden till att göra ett bra arbete, vilket i sin tur leder till att företagets utveckling gynnas positivt. Daniel betonar även att Infreas moderna ledarskap är bra för samtliga dotterbolag:

- Infrea har ett långsiktigt fokus och investerar inte bolag för att göra en kortsiktig affär, koncernen tänker större än så. Genom att investera i bolag och därefter låta dem behålla sina kärnvärden och sin identitet visar Infrea upp ett modernt ledarskap och tilltro på lokalt entreprenörskap. Det ger en fin grund för dotterbolagens framtida tillväxt och utveckling.

Infreas VD och Koncernchef Tony Andersson är glad över koncernens nyaste VD-tillskott och ser fram emot att framtidens Siljan Schakt.

- Det är väldigt roligt att ha Daniel Lindén på plats i Siljan Schakt. Han kommer bli en stark kraft inom regionen och kommer in med energi och driv. Siljan Schakt är en stark lokal spelare och Daniel kommer att hjälpa oss att ta detta fina bolag vidare, säger Tony Andersson, VD och Koncernchef för Infrea.

Stockholm 2020-11-03

For mer information:

Tony Andersson, VD och Koncernchef Infrea, +46 (0)8 401 01 81

Om Infrea:

Infrea erbjuder produkter, tjänster och service inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Verksamheterna bedrivs inom affärsområdena Mark & Anläggning och Vatten & Avlopp. Affärsstrategin är att förvärva och utveckla bolag med en tydlig affär. Genom ett engagerat ledarskap drivs Infrea till ökad tillväxt och lönsamhet.

Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market och Erik Penser Bank AB,
tel +46 (0)8 463 80 00, e-post, [email protected] ar bolagets Certified Adviser.


Om Infrea

Infrea investerar i bolag och engagerar sig därefter aktivt i bolagets utveckling. Värdetillväxten gynnas och mindre entreprenörer får hjälp att ta nästa steg i sin affärsutveckling. Affärsområdena är Mark och Anläggning, VA (Vatten, avlopp) och Brandskydd.

Webbplats
www.infrea.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Infrea via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn INFREA ISIN-kod SE0010600106

IR-Kontakt

Johan Garmstedt CFO och IR-kontakt [email protected] 08-401 01 80