Infrea har idag tillträtt aktierna i Mikaels Grävtjänst

Som meddelats 2020-07-09 förvärvar Infrea det i Uddevalla baserade mark- och anläggningsföretaget Mikaels Grävtjänst i Sanderäng Aktiebolag till 100 procent och idag slutfördes affären.

Bolaget tillträddes idag 1 september och kommer att ingå i Infreas räkenskaper från och med idag. Detta förvärv beräknas tillföra Infrea en årlig omsättning om ca 40 Mkr samt förstärka EBIT med ca 4 Mkr. Förvärvspriset uppgår till 11,38 Mkr för aktierna plus en möjlig tilläggsköpeskilling om max 13,62 Mkr kopplat till utfallet EBIT (20/21). Förvärvet finansieras med egna medel och externa lån.

- Det är många stora och små infrastrukturprojekt igång i västra Sverige och Mikaels Grävtjänst blir ytterligare ett fantastisk fint tillskott till Infrea-koncernens marknadspositionering. Både för att vi blir ännu starkare på anläggningssidan i området men även för att deras maskinpark skapar möjligheter till ytterligare synergier då våra andra dotterbolag i koncernen kan hyra maskiner vid behov, säger Tony Andersson, VD och Koncernchef Infrea.

För mer information:

Tony Andersson, VD Infrea, +46 (0)8 401 01 81

Om Mikaels Grävtjänst:

Mikaels Grävtjänst i Stranderäng AB erbjuder mark- och grävtjänster i Västsverige från Lysekil till Göteborg. Största affärsområdet är uthyrning av maskiner för mark- och anläggningsarbeten. Bolaget säljer även avloppsanläggningar, sand, makadam, grus, jord, matjord och fyllnadsmassor. Bolaget grundades 1985 och har idag runt 30 anställda. Läs mer på mgtab.com.

Om Infrea:

Infrea erbjuder produkter, tjänster och service inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Verksamheterna bedrivs inom affärsområdena Mark & Anläggning och Vatten & Avlopp. Affärsstrategin är att förvärva och utveckla bolag med en tydlig affär. Genom ett engagerat ledarskap drivs Infrea till ökad tillväxt och lönsamhet.

Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market och Erik Penser Bank AB, tel +46 (0)8 463 80 00, e-post, [email protected] är bolagets Certified Adviser. infrea.se.


Om Infrea

Infrea investerar i bolag och engagerar sig därefter aktivt i bolagets utveckling. Värdetillväxten gynnas och mindre entreprenörer får hjälp att ta nästa steg i sin affärsutveckling. Affärsområdena är Mark och Anläggning, VA (Vatten, avlopp) och Brandskydd.

Webbplats
www.infrea.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Infrea via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn INFREA ISIN-kod SE0010600106

IR-Kontakt

Johan Garmstedt CFO och IR-kontakt [email protected] 08-401 01 80