REGMAR

Omförhandling beträffande Imsys förvärv av ForensIQ One

Imsys AB (publ) ("Imsys" eller "Bolaget") offentliggjorde den 19 januari 2023 att Bolaget avsåg att förvärva ForensIQ One AB ("ForensIQ One"). Den 15 februari 2023 beslutade extra bolagsstämma i Imsys om förvärv av samtliga aktier i ForensIQ för en köpeskilling om cirka 25,2 MSEK, att erläggas genom kvittningsemission av 17 999 787 aktier i Bolaget till en teckningskurs om 1,40 kr per aktie.

Imsys har inte nått en bindande överenskommelse med ForensIQ Ones säljare till de villkor för förvärvet som godkändes av extra bolagsstämma i Bolaget. Parterna har fortfarande samsyn kring att köpeskillingen för samtliga aktier i ForensIQ One ska uppgå till 25,2 MSEK. Däremot innebär kursutvecklingen för Imsys aktie att Bolaget bedömer att villkoren för erläggandet av köpeskillingen behöver justeras. Resultatet av förhandlingarna kommer att underställas godkännande från extra bolagsstämma. 

"Vi är i slutfasen av förhandlingarna och ser fram emot många gemensamma fördelar och ökade styrkor vid tillträdet." Kommenterar Jonas Wærn, verkställande direktör för Imsys.

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Wærn, Verkställande Direktör

[email protected] 

+46 703 228 663

Denna information är sådan information som Imsys är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2023-04-13 10:30 CET.

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-bolag. Bolaget utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens, AI. Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och smarta sensorer, men även mobilkommunikation, medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB