IMSYS beviljas forskningsmedel för att utveckla sin AI teknik inom cybersäkerhet

Vinnova som är Sveriges Innovationsmyndighet, beviljade den 2 juli 2021, bidrag till Imsys för ett projekt inom området "Cybersäkerhet för avancerad industriell Digitalisering", kallat "Smart och säker Gateway för sakernas internet".

Projektet "Smart och säker Gateway för IoT" koordineras av RISE (www.ri.se). Uppsala Universitet, Imsys AB, Wittra Sweden AB och IoT Bridge AB deltar i projektet. Projektet innebär ett genombrott för Imsys ALICE plattform som i projektet prövas för AI applikationer inom cybersäkerhet för IoT. Behovet att utveckla smarta cybersäkerhetslösningar ökar. Bara de senaste dagarnas hackerattacker visar på detta. Applikationsområdet bedöms som kommersiellt intressant.

Imsys inbjöds i april 2021, av en ledande forskargrupp vid Uppsala Universitet att tillsammans med Wittra Sweden AB och IoT Bridge AB genomföra ett innovationsprojekt inom IoT under koordination av RISE. RISE, Research Institute of Sweden AB, är ett svenskt helägt statligt forskningsinstitut, som samverkar med universitet, näringsliv och samhälle för innovationsutveckling och hållbar tillväxt.

Vinnova biföll ansökan den 2 juli 2021. Projektet inleds omedelbart och planeras pågå till augusti 2023. Budgeten är 6,0 MSEK varav Vinnovas bidragsdel utgör 5,0 M. Imsys andel av projektbudgeten uppgår till 2,0 MSEK varav 1,4 MSEK utgörs av bidraget från Vinnova.

Projektet bedrivs med målet att förbättra cybersäkerhet i IoT lösningar med hjälp av Artificiell Intelligence (AI) och baseras på Imsys ALICE plattform. Arbetet innebär för Imsys viktiga möjligheter till innovationssamarbete med ledande svenska spetsföretag.

Jag ser projektet som ett viktigt erkännande och genombrott för Imsys ALICE-plattform. Projektet baseras på ALICE-plattformen som nu ska användas i kvalificerad forskning och i kommersiella sammanhang. Jag är både glad och stolt över denna framgång för Imsys. AI och IoT är viktiga områden för oss säger VD Magnus Stuart.

Det är viktigt och inspirerande för Imsys att få möjligheter till samhällsnyttigt och kommersiellt intressant samarbete med forskare och svenska industriföretag. Genom projektet prövas Imsys teknik på ett nytt mycket expansivt tillämpningsområde inom AI och cybersäkerhet.

Magnus Stuart, Verkställande Direktör, [email protected] +46 706 211 350

KORT OM IMSYS

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-Bolag. Bolaget, som grundades 1981, utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens (AI). Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och datorhallar, men även mobilkommunikation (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Göteborg Corporate Finance är bolagets mentor och kan nås på telefon 031-13 82 30.

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB