REG

Imsys AB (publ), bildar två dotterbolag inriktade till datacenters och blockchain för ökad transparens mot kunder, andra intressenter och för att skapa nya affärer.

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, KANADA, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER.

Styrelsen för Imsys AB har den 29 december beslutat att starta två dotterbolag fokuserade på lösningar för datacenter och blockchain. Genom dessa hoppas Imsys skapa affärsmöjligheter och nya partnerskap med sin teknologi. Dessutom ökar detta transparensen mot kunder och andra intressenter.

I ett första skede bildas två 100 % ägda dotterbolag med inriktning mot lösningar för:

  • · Datacenters med inriktning mot Artificiell Intelligens (AI)
  • · Blockchain

Dotterbolagen startar sin verksamhet i januari 2021 och rekryteringsarbetet av nyckelpersonal är redan i full gång. "Tack vare vår listning på NGM och nyemissionen har detta blivit möjlig att förverkliga. Vi har under en längre tid har sneglat på möjligheterna för oss på dessa marknader, säger Imsys VD Magnus Stuart.

Särskilt betydelsefullt för Imsys är att etablera partnerskap med aktörer inom datacenters. Sverige har en ledande position på detta område. Imsys teknologi effektiviserar och minskar energiåtgången för både AI och Blockchain som i dag är ett stort hinder för teknologierna att expandera så som de förtjänar, fortsätter Stuart.

Enligt Imsys beräkningar kan energianvändningen minskas genom en övergång till vår teknologi, så vinsterna är enorma genom att använda Imsys, menar Stuart.

Enligt Energimyndigheten i Sverige[1], står världens omkring nio miljoner datacenters för drygt två procent av alla koldioxidutsläpp och tre procent av världens energianvändning. Det är mer än hela flygindustrin.

PWC presenterade i oktober 2020 "Time for trust" 2, en rapport om ekonomiska potentialer från Blockchain, där värdet av dessa år 2030, uppskattas till 1,4 % av global BNI.

Inom bägge områden kan Imsys teknologi spela en viktig roll genom energieffektiv beräkningskraft.

______________________________________________________________________________

[1] Energimyndigheten 2020-02-25: Datacenter riskerar att bli miljöbovar - forskare söker lösningar

2 PWC, Time for Trust, the trillion dollar reasons to rethink blockchain, October 2020

Magnus Stuart, VD på Imsys:

"Nu tar Imsys ett viktigt steg för att anpassa våra produkter mot datacenter och Blockchain. Det viktigt för oss att visa aktörerna på dessa två marknader vilka värden vi kan tillföra och att skapa partnerskap kring dessa", avslutar Magnus Stuart.

Partnerskap är nyckeln för framgång och det skapar vi nu möjligheter för", avslutar Magnus Stuart.

VIKTIG INFORMATION

Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i Imsys. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige. Erbjudandet riktar sig inte till personer med hemvist i USA, Australien, Nya Zeeland, Hongkong, Japan, Kanada, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där deltagande skulle kräva prospekt, registrering eller andra åtgärder än de som följer av svensk rätt.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till USA (innefattande dess territorier och provinser, varje delstat i USA samt District of Columbia)

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Stuart, Verkställande Direktör [email protected] +46 706 211 350

KORT OM IMSYS

Imsys AB (publ) är ett svenskt high tech-bolag grundat 1981. Bolaget utvecklar, designar och säljer egenutvecklade unika flexibla mikroprocessorer med inriktning mot artificiell intelligens (AI). Bolagets kunder finns globalt och är verksamma inom framför allt områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar som lås och datorhallar, men även mobilsektorn (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning.

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB