REGMAR

Imsys AB: Produktprogram för IoT

Idag lanserar Imsys ett nytt produktprogram för applikationslösningar inom Internet of Things, IoT. Imsys är en svensk designer och tillverkare av mikroprocessorer av världsklass.

Förra veckan presenterades bolagets nya program för artificiell intelligens, AI.

De nya produkterna i IM-1000-serien bygger alla på Imsys unika arkitektur och innovationer. Produktprogrammet tar vara på Imsys erfarenheter från tidigare produkter i serien och från samarbeten med olika kunder sedan början av 2000-talet.

Produktprogrammet omfattar tre olika lösningar för IoT:

  • IM4000 IoT Engine
  • IM5000 IoT Intelligent Sensor
  • IM6000 IoT Gateway

* * *

Marknaden för "Sakernas internet"

Sakernas internet (Internet of Things) består av fysiska objekt som innehåller teknologier och som utbyter information över internet. IoT applikationer består ofta av elektroniska sensorer och ställdon som genom datanätverk ansluts till datorsystem för att utföra olika funktioner. Systemen övervakar eller hanterar tillstånden hos anslutna objekt och utför olika åtgärder. Sensorer kan också övervaka fysiska värden hos människor och andra levande organismer.

Världen digitaliseras i ett rasande tempo. Digitaliseringen driver också utvecklingen av nya IoT-applikationer. Under pandemin har funktioner i vår omvärld digitaliserats. IoT inom industrin växer just nu mycket snabbt. Bedömningar är att tillväxten inom konsumentsektorn inträffar efter 2025. Allt fler funktioner inom våra bostäder är uppkopplade inom fem år. Styrning av energi för uppvärmning nämns ofta.

Modern fiberteknik och trådlös 5G/6G öppnar för säker och effektiv kommunikation. Alla IoT-enheter övervakas av mikroprocessorer som styr signalerna till rätt datasystem och utför olika åtgärder.

Marknaden för IoT är gigantisk och förutspås växa till över 5 000 miljarder USA-dollar från 3 000 miljarder idag fram till 2025. Dominerande aktörer saknas och marknaden drivs av de många olika applikationsutvecklarna.

Den snabba utvecklingen av avancerade system för övervakning av industriella processer, kontroll av infrastruktur, styrning av logistikkedjor och övervakning/säkerhet, drivs av starkt ökade effektivitet.

Industriella applikationer kräver IoT produkter med hög flexibilitet, stöd för snabb datakommunikation och inbyggd hög cybersäkerhet. Energieffektiviteten är viktigt för alla applikationer. För mobila applikationer är den helt avgörande.

Den nya IM-1000-serien:

IM-1000-serien är grunden för Imsys produktprogram för IoT. Det bygger på bolagets unika egenutvecklade systemarkitektur och beprövade mikroprocessordesign. Med det nya produktprogrammet adresserar Imsys de industriella applikationerna - den kraftigast växande marknaden för mikroprocessorer inom IoT.

IM-serien erbjuder kompletta mikrokontrollers (MCU). Mikrokontroller är en liten helt komplett dator med system av processor, arbetsminne och programminne, med nödvändiga stödfunktioner och olika typer av enheter för in/ut data, uppbyggda för att fungera i ett inbäddat system.

Alla produkter i Imsys IM-serie har en mikrokontroller med egenutvecklad mjukvara baserat på open source som enkelt anpassas till många olika dataspråk och ger stöd för automatiserad applikationsutveckling. De har dessutom speciella utvecklingsverktyg, vilket skapar maximal flexibilitet för integrering av kundens applikationer.

IM4000 IoT Engine är en controller för inbäddade system. De första leveranserna sker under första kvartalet 2022 för användning i en industriell IoT applikation. IM4000 IoT Engine är en vidareutveckling av IM3000.

IM5000 IoT Intelligent Sensor och IM6000 IoT Gateway presenteras under andra respektive fjärde kvartalet 2022.

Det stora antalet IoT enheter med olika typer av funktioner som styrs via IP-nätet gör att skalbarheten i datasystemen blivit en stor utmaning. Imsys hanterar detta genom att både stöda lokal intelligens i enskilda IoT enheter och med effektivare direktstyrning av IoT enheten genom datasystemet.

I samband med lanseringarna kommer produktinformation och övrig information att publiceras. Imsys inleder inom kort försäljning och marknadsföring av produkterna IM4000, IM5000 och IM6000.

Översiktlig beskrivning av produktprogrammet:

IM4000 IoT Engine - erbjuder en välbeprövad mikroprocessor med styrenhet för uppkopplade sensorer inom industriella tillämpningar. IM4000 har en nyutvecklad mjukvara baserat på open source som ökar den potentiella marknaden mångfaldigt. Produkten är inriktad på industriella applikationer och uppfyller branschstandards. Lösningen innehåller mjukvaror, utvecklingsverktyg och hårdvara

IM5000 IoT Intelligent Sensor - erbjuder lösningar för avancerade sensorer och för multipla sensorer inom IoT. IM5000 har en nyutvecklad mjukvara baserat på open source och kommer att få en utvidgad dubbelkärnig systemarkitektur och funktionsacceleratorer som medger mer avancerade lösningar för inbäddade system. Produkten riktar sig till industrimarknaden och IoT-lösningar för mobila applikationer. Lösningen innehåller mjukvaror, utvecklingsverktyg och hårdvara.

IM6000 IoT Gateway - erbjuder lösningar för digitala IoT-enheter. Ett kluster av dubbelkärniga processorer bearbetar parallellt data från flera olika källor. Programvaran baseras på open source och utökas med funktioner för parallell programmering. Den kommer därigenom att få ökad kapacitet för bearbetning av signaler från sensorer inom vision och radar. Produkten är avsedd för centralenheter och avancerade sensorsystem och kommer att ha utökade säkerhetsfunktioner och funktionell säkerhet. Lösningen innehåller mjukvaror, utvecklingsverktyg och hårdvara.

***

Imsys har med dessa två nya produktprogram lösningar för applikationer både inom AI och IoT. Under 2022 planerar Imsys att följa upp med presentation av produktinformation, samarbetsprojekt och försäljningsresultat.

Denna information är sådan som Imsys AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning, MAR. Informationen lämnades för offentliggörande den 5 januari 2021 kl. 08:45 CET

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Stuart, Verkställande Direktör

[email protected] +46 706 211 350

KORT OM IMSYS

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-bolag. Bolaget, som grundades 1981, utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens (AI). Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och datorhallar, men även mobilkommunikation (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Mangold Fondkommission AB är bolagets mentor och kan nås på telefon +46 8 5277 5020

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB