REGMAR

Imsys AB och ShortLink AB i partnerskap för att vidareutveckla nästa generations edge/AI-mikroprocessorer

ShortLink AB hjälper Imsys AB med att utveckla nästa generations mikroprocessor, IM4000. Imsys har över 40 års erfarenhet av skräddarsydda mikroprocessorer som traditionellt har använts i olika specialapplikationer. Den snabba expansionen av edge/AI computing har öppnat upp ett stort nytt marknadsområde för Imsys' teknik.

Karlstad, 13 December 2022. Imsys AB och ShortLink AB arbetar tillsammans för att designa nästa generations IM4000-mikroprocessor

ShortLink AB hjälper Imsys AB med att utveckla nästa generations mikroprocessor, IM4000. Imsys har över 40 års erfarenhet av skräddarsydda mikroprocessorer som traditionellt har använts i olika specialapplikationer. Den snabba expansionen av edge/AI computing har öppnat upp ett stort nytt marknadsområde för Imsys' teknik.

Imsys har valt ShortLink som nyckelpartner för att utveckla IM4000, en vidareutveckling av IM3000. Den lilla nya processorn är designad för hög prestanda, har dubbla kärnor, ett modernt minnesgränssnitt och arbetsminne on-chip. IM4000 är tillgänglig som IP-block för System On Chip-lösningar inom IoT och Edge-applikationer.

Denna nya processorfamilj kommer att lanseras före nyår och det gemensamma teamet slutför för närvarande den sista testningen.

"Med hjälp av ShortLink kan vi förbättra våra IP-baserade mikroprocessordesigner avsevärt för den växande edge/AI-marknaden och förkorta vår tid till lansering. Shortlink har varit fantastiska på att tillhandahålla ett flexibelt utvecklingsstöd beroende på vårt behov. Projektet har gått från några få seniora systemingenjörer till en större grupp RTL-utvecklare och experter på ASIC-implementering."

- Jonas Wærn, VD Imsys AB

August Pansell, styrelseordförande på ShortLink fortsätter: "Vi är mycket glada över att arbeta med Imsys. Det är fantastiskt roligt att två svenska högteknologiska halvledarföretag med en kombinerad ASIC-erfarenhet på närmare 70 år arbetar tillsammans för att sätta en unik mikroprocessor på marknaden. Vi pratar ofta om fördelarna med lokal och oberoende tillgång till teknik. I det här fallet är hela mikroprocessorn designad i Sverige: instruktionsset, utvecklingsverktyg, mjukvara, ASIC-utveckling och support."

 

Om ShortLink

ShortLink AB har över 25 års erfarenhet av utveckling av trådlösa mixed-signal ASICs. Vi har ett komplett erbjudande för nyckelfärdig ASIC-utveckling: från specifikation till tape-out och leverans av färdiga kretsar. Våra projekt, IP-block och vår kompetens inkluderar en mängd olika processteknologier och halvledarfabriker, från toppmoderna CMOS-teknologier (sub-20nm) till högspänningsnoder (400V+). Vi har gedigen erfarenhet av att konvertera konstruktioner mellan olika processnoder och fabriker  - en hörnsten i vår strategi för att minska risker och kostnader under utvecklingsprojekt utan att tumma på flexibiliteten.

Hemsida: https://shortlink.se/

Förfrågningar: [email protected]

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Wærn, Verkställande Direktör
[email protected] +46 703 228 663

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-bolag. Bolaget utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens, AI. Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och smarta sensorer, men även mobilkommunikation (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB