Imsys AB: Månadsbrev för maj från VD Magnus Stuart

Imsys verksamhet fortsätter att utvecklas i positiv riktning med högt tempo.

  • Lanseringen av IM4000 utvecklas enligt plan
  • Två ytterligare patentansökningar lämnas in under juni 2021

Sommaren står för dörren och det innebär att många ser fram mot välförtjänad ledighet. För oss som jobbar på Imsys finns det mycket att göra hela sommaren. Arbete pågår i högt tempo. Intresset för IM 4000 är stort och förverkligandet av vår accelerator ALICE kräver resurser.

Lanseringen av IM 4000

I ett pressmeddelande meddelade Imsys målet att få en första kund för IM 4000 under juni månad. Det är vi i färd att leverera. Letter of Intent (LoI) undertecknades förra veckan med kort tidsfrist till att ett komplett avtal ska undertecknas. Det är värt att notera att detta är första avtalet. Marknaden är betydligt större än så.

Mer om vår syn på IM 4000

Imsys arbetar för att fler kunder ska se nyttan med IM 4000. Den kommer att vara den produkt som skapar kassaflöden under de närmaste två-tre åren. Vi ser att potentialen är betydande för IM 4000. Totalmarknaden är svår att uppskatta. En fingervisning om marknadens storlek, ger det faktum att 7 miljoner mikroprocessorer tillverkas varje dag på licenser från ARM (det finns flera stora aktörer inom mikroprocessor). Om IM 4000 skulle kunna ersätta 2 % av dessa skulle det innebära 140 000 mikroprocessorer per dag. På årsbasis mer än 50 miljoner enheter per år, motsvarande en försäljning på flera hundra miljoner SEK.

ALICE

När det gäller Imsys acceleratorlösning ALICE ligger vår planering i linje med vad som tidigare kommunicerats. Vår viktigaste uppgift är att rekrytera medarbetare med spetskompetens. Vi arbetar vidare med detta och jag avser återkomma till denna fråga i mitt nästa VD brev.

Patentansökningar

En strategisk viktig del av vårt arbete är att utveckla och förstärka Imsys patentportfölj. Som en del av detta arbete lämnades två patentansökningar in i slutet av maj. Ytterligare två patentansökningar är färdiga och dessa lämnas in till patentmyndigheten inom kort. Detta innebär att vi under den senaste sexmånadersperioden lämnat in fyra patentansökningar. Vi undersöker möjligheter att ansöka om flera patent. Patentportföljen är en viktig konkurrensfaktor för oss och Imsys arbetar kontinuerligt med att söka möjligheter att bredda och fördjupa vår patentportfölj. Detta skapar både kommersiella värden och aktieägarvärden.

Halvledarbristen

Under 2021 har vi nåtts av budskap om global halvledarbrist. Ledande industriföretag har tvingats reducera sin produktionstakt till följd av otillräckliga leveranser. Fenomenet är inte nytt. Det illustrerar tydligt det starka beroendet i många branscher av just halvledare. Alla viktiga produkter innehåller halvledare och det är komplicerat att ersätta en utebliven leverans.

För Imsys innebär halvledarbristen, att många industriföretag ser över sina leverantörer och bjuder in nya. Här öppnas möjligheter för Imsys. På den negativa sidan ställer det krav på att Imsys skapar leveransförmåga i en marknad med kapacitetsbrist i tillverkningsledet.

Om Imsys relation till AI

Artificiell Intelligens skapar en gigantisk tillväxtmöjlighet för Imsys. För halvledarindustrin innebär AI en övergång från att leverera standardkretsar till mobiltelefoner, laptops och servrar, till att leverera IPR och teknik till många industriföretag som var och en skapar unika AI lösningar för många olika typer av produkter. Övergången gynnar renodlade design- och utvecklingsföretag eftersom Industriföretagens AI lösningar kräver anpassning till produkter och inte tvärt om, som det historiskt sett ofta varit.

Flexibla mikroprocessorer och mikroprocessorföretag som Imsys, som utvecklar produkter med skalbar prestanda har ett försprång. Det gäller att utnyttja det!

Viktig information

Detta pressmeddelande innehåller framtidsinriktade uttalanden som återspeglar Bolagets nuvarande syn på framtida händelser och företagets operativa och finansiella resultat. Även om Bolaget anser att de förväntningar som återspeglas i sådana framåtblickande uttalanden är rimliga, kan det inte finnas några garantier för att dessa förväntningar kommer att visa sig vara korrekta. Framåtblickande uttalanden uttrycker endast Bolagets bedömningar och antaganden vid tidpunkten för pressmeddelandet. Bolaget förbinder sig inte att publicera uppdateringar eller revideringar av framåtblickande uttalanden till följd av ny information, framtida händelser eller liknande omständigheter än vad som krävs enligt gällande värdepapperslagar eller regler eller tillämpliga börsregler.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Stuart, Verkställande Direktör [email protected] +46 706 211 350

KORT OM IMSYS - VIKTIG INFORMATION
Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-Bolag. Bolaget, som grundades 1981, utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens (AI). Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och datorhallar, men även mobilkommunikation (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Göteborg Corporate Finance är bolagets mentor och kan nås på telefon 031-13 82 30.

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB