REGMAR

Imsys AB - Delårsrapport: Kvartal 4, februari 2023 - april 2023

Verksamhetsårets fjärde och sista kvartal, 1 februari 2023 - 30 april 2023 har mest handlat om att fortsätta vässa våra produkter, öka försäljningen samt integrera ForensIQ One i verksamheten. Imsys Group och den koncern vi nu konstruerat ser redan fördelar gällande samarbeten, korsbefruktningar och sätt att arbeta smartare tillsammans mellan Imsys och ForensIQ One.

  • Fortsatt intensivt säljfokus
  • Nyemission & teckningsoptioner
  • ForensIQ One arbetar på lansering av sin tredje produkt inom digital forensik

Våren har präglats av olika marknadsförings- och säljaktiviteter och vi ser fram emot ännu mer tid spenderad framför kunder med våra nya, såväl som med våra existerande, produkter. Leveranserna till Imsys norska kund NEO Monitors AS pågick löpande under maj månad och en order om 56 KSEK från Sionics inkom under april månad. 

Den stora utmaningen de senaste månaderna har varit det svaga rörelsekapitalet vilket föranleder att vi genomför en delvis säkerställd företrädesemission med teckningsperiod den 13 juni 2023 - 27 juni 2023 för att finansiera verksamheten. Detta kapital kommer in under juli månad och kommer garantera att vi kan arbeta och slipa våra satsningar vidare.

Förvärv av ForensIQ One

Tillträde av ForensIQ One sker den 1 juni 2023 efter beslut på extra bolagsstämma. ForensIQ One har nyligen lanserat sin tredje produkt, Case Investigator Server, vilken är direkt tillgänglig för det åttiotal polismyndigheter på nationell, federal och regional nivå som idag både köper och utvärderar ForensIQ Ones digitala verktyg för brottsutredningar. Serverlösningen är modulbaserad och prissättningen varierar mellan 350 000 SEK och 1 500 000 SEK beroende på antalet anslutna utredare.

  • Flera utredare kan med den nya produkten samarbeta i realtid i en gemensam vy
  • Serverlösningen passar i såväl stora nationella organisationer som i mindre sammanhang där mer än en utredare behöver tillgång till den digitala bevisningen, vilket föranleder nya kundgrupper för ForensIQ One
  • Vidareutvecklingen kommer att ske tillsammans med moderbolaget Imsys och vässas ytterligare med hjälp av AI

Brottsbekämpande myndigheter världen över arbetar idag med data i olika digitala format som ska sorteras, sammanställas och analyseras i varje utredning. Mängden data ökar drastiskt varje år i takt med teknikutvecklingen. Med den nya produkten kommer flera utredare på olika platser enkelt arbeta med allt material samtidigt i en utredning.

ForensIQ Ones produkterbjudande består numera av tre produkter,  Case Investigator, Case Processing Server och Case Investigator Server. De är alla olika verktyg för poliser att säkra upp bevis i den digitala världen.

För verksamhetsårets fjärde kvartal redovisar Imsys följande resultat (KSEK):

  • Omsättning uppgick till 0 (0)
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till - 3 169 (-4 119)
  • Investeringar i utvecklingsarbete uppgick till 3 404 (3 886)
  • Bruttomarginalen på produktförsäljning uppgick till n.a.
  • Resultat i kronor per aktie uppgick till -0,20

Denna information är sådan som Imsys AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning, MAR. Informationen lämnades för offentliggörande den 31 maj 2023 kl.08:00 CET.

För mer information, vänligen kontakta:

Jonas Wærn

Verkställande direktör Imsys AB (Publ)

E-post:   [email protected],  Mobil: 0703-228663

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-bolag. Bolaget utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens, AI. Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och datorhallar, men även mobilkommunikation (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Mangold Fondkommission AB, e-post: [email protected], telefon 08-503 015 50 är Imsys Mentor.


Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB