REG

Volvo Cars AB utökar GEPS piloten från H&D Wireless

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har till sitt produktområde GEPS fått en utökad order från Volvo Personvagnar AB. Man testar redan GEPS™ for Industry - Fleet management men lägger nu till GEPS™ for Industry - External logistics. Ordervärdet är ringa men strategiskt intressant.

Nuvarande pilot med GEPS har testats på ut- och inlastningsområdet av godsbärarna mellan tåget och fabriksbyggnaden. Fleet management delen av GEPS har analyserat truckrörelserna. Utökningen med External logistics innebär att själva godsbärarna kommer att följas mellan fabriken i Olofström och de övriga fabrikerna som slutmonterar bilarna, varav minst en är i ett annat EU-land.

Sensortaggen som används i tjänsten External logistics är Raven Box827 som inte kräver någon infrastruktur så som Wi-Fi eftersom den använder den nya IoT Maskin-Maskin standarderna LTE-M och NB-IoT som går över mobilnätet genom tex operatörer som Telia och Telenor och möjliggör låg strömförbrukning och låg datakostnad vilket också ger en mycket liten och snygg design.

H&D Wireless egenutvecklade lösning GEPS™ for Industry (Griffin Enterprise Positioning Service) möjliggör en högre grad av automatisering för tillverkande företag. Systemet digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, flaskhalsar inom produktionen, nyttjandegrad av resurser och oväntade maskinavbrott genom radiopositionering och artificiell intelligens (AI). Ambitionen är att sänka kostnader för tillverkning, minska ledtider och kapitalbindning. GEPS™ for Industry har idag fem applikationer där External logistics är den nyaste och den där Raven Box827 är den centrala teknologin för att ge data till GEPSs samtliga tjänster så som Asset management, Fleet management och Productions Logistic.

HDW har efter lanseringen av Raven Box827, för industriapplikationer iIoT, funnit nytta inom ett flertal områden och kunder som vill digitalisera sin gamla utrustning för att kunna applicera nya tjänster. Hittills har Box827 vunnit projekt hos Scania för lyftkranar, hos Åkerstedts för fläktar, samt pågående projekt med Ericsson där taggen är med för att dema IoT i Operatörernas 5G nät.

"Det är mycket spännande att vi nu testar en lösning som även har en koppling till mobiloperatörerna vilket bäddar för expansion genom de industrisamarbeten vi nu jobbar med som tex Ericsson. Det som saknas inom 5G är riktiga applikationer som löser riktiga problem och det är där H&D Wireless är som starkast med ett flertal applikationer som drar nytta av de nya IoT teknologierna och samtidigt tillför ett värde för våra Industrikunder" Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

För ytterligare information om detta pressmeddelande vänligen kontakta:

Pär Bergsten, CEO H&D Wireless

Växel +46-8-55118460
Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless AB

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även MES systemet Casat i koncernen. Bland Casat kunderna kan nämnas Volvo Penta, Swegon och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD