H&D Wireless: VD-ord med anledning av föreliggande emission

Med anledning av föreliggande företrädesemission i Hitech & Development Wireless Sweden Holding AB (publ) ("H&D Wireless" eller "Bolaget"), publicerar Bolaget följande VD-ord i sin helhet.

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, HONG KONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDET, PUBLICERINGEN ELLER DISTRIBUTIONEN AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG, VARA FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER ELLER SKULLE KRÄVA REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER.

VD-ord

Det är glädjande att konstatera att vi är mycket långt framskridna i utvärderingarna hos de ledande verkstadsbolagen för fordon. Kunderna säger själva att H&D Wireless ligger minst ett år före alla konkurrenter avseende inomhuspositionering och tillhörande analys. Som alltid när det gäller implementering av ny teknologi krävs förändringar i befintliga processer och värdekedjor. vd-ord För att kunna fortsätta arbeta med att förverkliga potentialen i de produkter och tjänster H&D Wireless byggt upp, behöver vi genomföra föreliggande företrädesemission. Det anskaffade kapitalet ger oss möjligheten att fokusera på att öka försäljningen av tjänster och mjukvara, samt slutföra affärer i den stora pipeline av industribolag vi har pilotprojekt eller dialog med.

Genom förvärvet av MVV Holding skapas möjligheter att överbrygga de längre säljcykler vi tampats med, då stora tillverkande företag redan finns i kundbasen samt att vi nu har egna konsulter på plats i fabrikerna. På detta sätt kan vi också skapa ett mervärde för kunden då vår kunskap och bredd har utökats. Mot aktiemarknaden är det således viktigt att belysa de försäljningssynergier som förvärvet kommer innebära. Utvecklingsfasen för den pilot som vi genomför med ett stort svenskt industriföretag i löpande produktion, ser positiv ut med förväntad rapport och utvärdering under fjärde kvartalet. Detta är vår hittills största och mest kompletta pilot inom GEPS® for Industry. Vidare fortlöper EU-projektet Admaiora enligt plan samtidigt som vi har presenterat en säkerhetslösning till ett Skanska-projekt avseende IoT+RTLS. Hos Scania rullar Smart Factory vidare med kommersialisering av GEPS® for Industry inom Scanias fabrik som ett nära mål. Scania har signerat ett tolvmånaders avtal om IoT-lösningen Raven. Scania har tusentals lyftutrustningar över hela fabriksområdet och med Box827 från H&D Wireless kan de nu mäta verklig användning per lyftmaskin. Detta leder till minskade kostnader för serviceorganisationen som bara behöver besikta och underhålla maskiner som har uppnått det antal driftstimmar där service behövs. Även glädjande att vi har blivit aspirantmedlem i SynerLeap, som är en del av ABB och har som mål att generera ett avtal inom 6 månader. Samarbetet ger oss en viktig tillgång till ABB:s nätverk, klienter och teknik. Bussoperatören Keolis har nu leveransgodkänt GEPS® på två depåer och ser redan stor nytta av systemet. GEPS® for Yard Management används här för att effektivisera flödet och underlätta planering av underhåll och reparation samt spara arbetstid åt personalen. Keolis blev därmed den andra kunder att gå i kommersiell drift av vår molntjänst GEPS™. Vi har en avsiktsförklaring avseende installera GEPS® på samtliga depåer i Stockholm. Strategin för den kinesiska marknaden har varit att ha två alternativa spår, dels ett exklusivt Joint Venture och dels ett spår där HDW etablerar ett eget kontor i Kina. Drivet av kundintresset går vi nu vidare och undersöker ett genomförande av lokalt kontor där. Det har tagit längre tid att nå hit, än vad vi hade hoppats och räknat med, vilket har varit och är ansträngande för oss alla som är aktieägare. Men det är vår övertygelse att potentialen för vår produkt och marknad har stärkts ytterligare senaste året. Dessutom har plattformen blivit validerad och vi är på väg in flertalet kommersiella projekt, vilket ger goda förutsättningar för både ökat kundvärde och aktieägarvärde framöver. Jag önskar befintliga ägare och nya parter varmt välkomna att investera i emissionen.

Bästa hälsningar,
Pär Bergsten
VD & Grundare

Företrädesemissionen

H&D Wireless genomför nyemission av högst 34 963 659 aktier, med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Vid full teckning tillförs bolaget cirka 52,4 MSEK före emissionskostnader. H&D Wireless har en stor pipeline av svenska och internationella kunder i olika faser. Motivet med företrädesemissionen är primärt att ge Bolaget nödvändigt utrymme till att kunna slutföra affärer i befintlig pipeline och därmed accelerera försäljningen av mjukvara vilket bedöms kunna ge återkommande licensintäkter över tid. Vidare tillför Företrädesemissionen erforderligt rörelsekapital samt tillgodoser likviditet för att fullt ut kunna ta tillvara på synergier från förvärvet av MVV Holding.

Mer information om företrädesemissionen, teckning och investerarträffar finns på bolagets IR-sida: https://investor.hd-wireless.com/foeretraedesemission-q4-2019/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Frida Nordeman, IR & PR Communications Manager H&D Wireless
Email: [email protected]
Tel: +46-8-55118460
Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även MVV Holding med MES systemet Casat i koncernen. Bland Casat kunderna kan nämnas Volvo Penta och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD