REGMAR

H&D Wireless justerar strategin

H&D Wireless har ökat antalet kundprojekt i sin verksamhet och har passerat och blivit godkända i utvärderingarna hos ledande verkstadsbolag. GEPS, Griffin IoT och Casat är nu tekniskt godkända och nyttan påvisad hos slutkund varför bolaget justerar strategin och går mot att samarbeta med större partners för att accelerera processen och även med ambitionen att kunna skala upp genom industriella investeringar från tredje part.

Detta kan även komma att innebära avyttring av vissa produktlinjer för att såväl stärka kapitalbasen till fortsatt drift och fokus och på så sätt förbättra kassaflödet. En företrädesemsission på 52MSEK genomfördes i november vilken tecknades för 37,5MSEK. Detta ledde till ett effektiviseringsprogram där antalet anställda i H&D Wireless Sweden AB minskades från 30 till 20 personer vilket uppskattas ge ca 2.5MSEK i besparing per kvartal. En avyttring av en eller flera produktlinjer förväntas även stärka bolagets fokus.

"Efter en lång tid av utveckling och tester har vi nu passerat flera kunders tekniska utvärderingar. Vi för nu diskussioner med partners för att dra bästa nytta av den bevisade teknologin och upparbetade kundrelationer för att vinna denna nya marknad och få hjälp med vidare investeringar". -säger Pär Bergsten, grundare och VD.

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:00 CET den 28 februari 2020.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även MVV Holding med MES systemet Casat i koncernen. Bland Casat kunderna kan nämnas Volvo Penta och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD