REGMAR

H&D Wireless genomför företrädesemission om cirka 11,6 MSEK

Styrelsen i Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB har baserat på mandat från bolagsstämman beslutat att genomföra en nyemission om ca 11,6 MSEK för att stärka kassan inför fullföljande av pågående pilotprojekt inom produktlinjerna GEPS®, Casat™ och Griffin IoT samt lageruppbyggnad av IoT enheter. Företrädesemissionen omfattas av emissionsgarantier om sammanlagt 10 MSEK samt teckningsförbindelser om ca 0,55 MSEK som tillsammans motsvarar cirka 91 procent av Företrädesemissionen.

Erbjudandet i sammandrag

· Teckningskurs: 0,20 SEK per aktie

· Emissionsvolym: Erbjudandet omfattar högst 57 991 882 aktier, fördelat på höst 2 600 000 A-aktier och högst 55 391 882 B-aktier motsvarande totalt 11 598 376,40 SEK

· Företrädesrätt: De som på avstämningsdagen 5 januari 2022 är registrerade som aktieägare i H&D Wireless, äger företrädesrätt att teckna aktier i den förestående nyemissionen

· Teckningsperiod: 10 januari 2022 fram till och med 24 januari 2022

· Värdering (pre-money): Cirka 36 MSEK

· Antal aktier innan nyemission: 173 975 648

· Garanti: Garanterad till motsvarande cirka 86 procent av Företrädesemissionen genom emissionsgarantier om sammanlagt ca 10 MSEK

· Teckningsåtaganden: Ca 550 000 SEK från ledande befattningshavare

Teckningstid

Teckning av aktier ska ske från och med den 10 januari till och med den 24 januari 2022. Styrelsen har rätt att förlänga teckningstiden. Efter teckningstidens utgång blir outnyttjade teckningsrätter ogiltiga och förlorar därefter sitt värde. Efter teckningstiden kommer outnyttjade teckningsrätter, utan avisering från Euroclear, att bokas bort från aktieägarnas VP-konton.

Handel med teckningsrätter

Handel med teckningsrätter av serie B kommer att ske på Nasdaq First North Growth Market under perioden från och med 10 januari till och med den 19 januari 2022. Teckningsrätter av serie A kommer ej att tas upp till handel. Värdepappersinstitut med erforderliga tillstånd handlägger förmedling av köp och försäljning av teckningsrätter. Den som önskar köpa eller sälja teckningsrätter skall därför vända sig till sin bank eller fondkommissionär. Teckningsrätter som förvärvas under ovan nämnda handelsperiod ger, under teckningstiden, samma rätt att teckna aktier som de teckningsrätter aktieägare erhåller baserat på sina innehav i Bolaget på avstämningsdagen. Vid överlåtelse av teckningsrätt (primär företrädesrätt) överlåts även den subsidiära företrädesrätten till förvärvaren.

Emissionsvillkor:

Varje befintlig aktie, oavsett aktieslag, berättigar till en (1) teckningsrätt, det krävs tre (3) teckningsrätter för teckning av en (1) aktie, teckningsrätter av serie A ger rätt att teckna A-aktier och teckningsrätter av serie B ger rätt att teckna B-aktier. Teckningskursen är fastställd till 0,2 kronor per aktie.

För de aktieägare som inte väljer att delta i Erbjudandet uppgår utspädningen till 25 procent, givet att företrädesemissionen fulltecknas.

Avstämningsdag hos Euroclear för rätt till deltagande i Företrädesemissionen är den 5 januari 2022. Sista dag för handel i Bolagets aktie med rätt till deltagande i Företrädesemissionen är den 3 januari 2022. Första dag för handel i Bolagets aktie utan rätt till deltagande i Företrädesemissionen är den 4 januari 2022.

H&D Wireless har erhållit teckningsåtagande från ledande befattningshavare motsvarande 550,000 SEK. Vidare har Bolaget ingått avtal om emissionsgarantier om cirka 10 MSEK motsvarande cirka 86 procent av företrädesemissionen.

Styrelsens fullständiga beslut, tillsammans med fullmaktsformulär, kommer att hållas tillgängligt för aktieägare på Bolagets hemsida (www.investors.hd-wireless.com ) senast den 29 december 2021 samt kommer även att finnas tillhands i original på Bolagets kontor. Kopior av handlingarna kommer att sändas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Finansiell rådgivare: Göteborg Corporate Finance är finansiell rådgivare till H&D Wireless i samband med företrädesemissionen.

Certified Adviser: Aqurat Fondkommission är H&D Wireless AB: s Certified Adviser.

Emissionsinstitut: Aqurat Fondkommission är emissionsinstitut.

För ytterligare information om företrädesemissionen, vänligen kontakta Göteborg Corporate Finance på telefon: 031-13 82 30

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:30 CET den 28 december 2021.

För ytterligare information vänligen kontakta:

H&D Wireless AB
Pär Bergsten, CEO.
Tel +46-708-274557, +46-8-551 18 460

E-post: [email protected] eller [email protected]
Hemsida: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även MES systemet Casat™ i koncernen. Bland Casat™-kunderna kan nämnas Volvo Penta och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel: +46 (0)8- 684 05 800, hemsida: www.aqurat.se.


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD