Avsiktsförklaring från strategisk partner överstigande 80MSEK

Ledningen för H&D Wireless har sedan november 2018 fört diskussioner med flera potentiella företag och investerare. Detta har nu lett till att bolaget har erhållit ett förslag till MoU, Memorandum of Understanding, från ett stort internationellt företag med säte i Kina som vill adressera den kinesiska marknaden genom ett Joint Venture (JV) med H&D Wireless. Avtalets värde är uppskattat till över 80 MSEK innan licensintäkter beroende på vilka produkter som initialt inkluderas. Då den kinesiska marknaden är mycket stor förväntar bolaget betydande licensintäkter från den kinesiska marknaden i framtiden.

Efter flera möten och besök hos större företag, som H&D Wireless har diskuterat strategiska investeringar och samarbeten med inom IoT, IT och RTLS systemlösningar för industrin, har ett av dessa företag gett oss ett skriftligt intentionsavtal (MoU). Förslaget innebär att:
(i) ett Joint Venture, JV, upprättas i Kina med delägarskap från båda bolagen och
(ii) ett licensavtal för ingående produkter ingås med ersättning till H&D Wireless för det IP och support som skall användas av JV på den lokala marknaden i Kina.
(iii) En investering i H&D Wireless Sweden Holding AB (publ)

Joint Venture bolaget planerar att fokusera på RTLS mjukvara- och hårdvaruprodukter som är applicerbara på industriell IoT (internet of Things). Denna avsiktsförklaring ska leda till att ett avtal upprättas under kvartal 3 detta år och ett gemensamägt bolag är startat, har lokaler och anställd personal.

"Att vi nu ser konkret intresse för H&D Wireless från investerare och industriella spelare, både från Sverige och utomlands, visar tydligt att vi har en unik produkt på mångmiljardmarknad för Industry 4.0 och Smart Factory framöver. Vi välkomnar strategiska samarbeten och förstärkning av vår organisation och finansiella status såväl på kort som på lång sikt. Detta är ett genombrott för att ta en stark position på en väldigt intressant marknad", säger Pär Bergsten.

Den kinesiska marknaden för IoT expanderar nu väldigt snabbt och passerade redan 2018 ett värde av 1 biljon Yuan (1000 miljarder) och ökar med 25% på årsbasis samt uppskattas bli den största IoT marknaden i världen 2021. Uppgifter från the World Internet of Things Convention i Wuxi 17 september 2018.

2019-04-15

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:00 CET den 15 april 2019.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pär Bergsten, CEO H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] eller [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:
Om H&D Wireless: H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 med över 1 miljon trådlösa produkter levererade hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm med FNCA Sweden AB som Certified. E-post [email protected] Tel nr: +46 (0)8-528 00 399 Webb address: www.fnca.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD