Hancap AB (publ) lämnar information med anledning av handelsstopp och bolagets finansiella situation och likviditet

Handelsstopp
Nasdaq First North beslutade den 6 februari att stoppa handeln i Hancaps noterade preferensaktier (HANC PREF A) och Hancaps listade obligationer (ISIN: NO0010769276, NO0010769284 och NO0010769292) ("Obligationerna") till följd av att Nasdaq anser att bolaget har brustit i sin informationsgivning till marknaden kring bolagets finansiella situation i enlighet med klausul 4.8(a) och 4.8(b) av Nasdaq First North Nordic - Rulebook 1 January 2019.

Bolagets finansiella situation och likviditet och planerad finansiering
Såsom informeras om i pressmeddelandet från bolaget 2019-01-08 "Rörelsekapital i Hancap AB" så har bolaget under en tid arbetat med att säkerställa den kortsiktiga och långfristiga finansieringen.

Bolagets finansiella situation har under en längre tid varit och är fortsatt ansträngd, vilket lett till en utmanande likviditetssituation.

Hancap har i samband med styrelsemöte 4 februari 2019 mandaterat Jool Markets som finansiell rådgivare i samband med bolagets arbete med att på kort och lång sikt säkerställa verksamhetens rörelsefinansiering för den löpande verksamheten. Bolaget kommer att arbeta tillsammans med sin finansiella rådgivare för att så snabbt som möjligt färdigställa detta arbete.

Halmstad den 8 februari 2019

För ytterligare information
Mark Baljeu, CEO tel. +46 706268655, [email protected] 

Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser
Telefon: 08-503 01 550 eller e-post: [email protected] 

Hancap är ett svenskt holdingbolag som består av två divisioner, Hancap Facade och Hancap Consumer. Hancap Consumer består av de helägda dotterbolagen Santex, Westcoast Windows, Seml, Uterumsmästarna, Dalkarlarna och Mistral Gruppen. Hancap Facade består av Mistral Energi och Skandinaviska Glassystem. Hancap Consumer har med Sverige som bas genom bolagen Santex och Westcoast Windows sedan 30 år tillverkat fönster och uterum för främst de nordiska marknaderna, Storbritannien, Schweiz och Tyskland. Hancap Facade har genom Skandinaviska Glassystem sedan 20 år utvecklat, producerat och installerat fasadlösningar till större fastigheter. Hancap har ett obligationslån noterat på Nasdaq First North Bond Market och Bolagets preferensaktie av serie A är noterad på Nasdaq First North. Certified Adviser samt likviditetsgarant är Mangold Fondkommission AB (www.mangold.se) tel.: +46 8 5030 1550.


Om Hancap

Webbplats
www.hancap.se
Bransch
Konstruktion och material

Prenumerera

Få löpande information från Hancap via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0006881413