Hancaps dotterbolag Skandinaviska Glassystem tecknar avsiktsförklaring om cirka SEK 70m i Köpenhamn

Hancap AB (publ) ("Hancap" eller "Bolaget") kan meddela att dotterbolaget Skandinaviska Glassystem AB har tecknat en avsiktsförklaring med Aarsleff A/S om cirka SEK 70m för totalentreprenad av klimatskal till nya Statens Naturhistoriske Museum i Köpenhamn.

I anslutning till botaniska trädgården i Köpenhamn kommer det nya Naturhistoriska Museet snart att etableras. Dels i universitetets anrika tegelbyggnader, dels dolt genom en expansion under marken men också med en organiskt formad kupol kallad Oceansalen.

Byggnaden kommer rymma museets huvudutställningar och blir ett nytt landmärke i omgivningen där den reser sig högt över omgivande byggnader och fungerar som det nya museets blickfång och kännetecken. Konstruktionen om ca 2 200 m2 fasad och tak blir en självbärande nod-konstruktion som sen kläs med triangulära frostade glas i ett fiskfjällsmönster där glasen hela tiden överlappar varandra.

Förprojektering kommer ske löpande och montage påbörjas under 2020.

Halmstad den 9 maj 2018

För ytterligare information

Johan Berglund, CEO, tel. +46 73 950 13 27, [email protected]

Hancap är ett svenskt holdingbolag som består av två divisioner, Hancap Facade och Hancap Consumer. Hancap Consumer består av de helägda dotterbolagen Santex, Westcoast Windows, Seml, Uterumsmästarna, Dalkarlarna och Mistral Gruppen. Hancap Facade består av Mistral Energi och Skandinaviska Glassystem. Hancap Consumer har med Sverige som bas genom bolagen Santex och Westcoast Windows sedan 30 år tillverkat fönster och uterum för främst de nordiska marknaderna, Storbritannien, Schweiz och Tyskland. Hancap Facade har genom Skandinaviska Glassystem sedan 20 år utvecklat, producerat och installerat fasadlösningar till större fastigheter. Hancap har ett obligationslån noterat på Nasdaq First North Bond Market och Bolagets preferensaktie av serie A är noterad på Nasdaq First North. Certified Adviser samt likviditetsgarant är Mangold Fondkommission AB (www.mangold.se) tel.: +46 8 5030 1550.


Om Hancap

Webbplats
www.hancap.se
Bransch
Konstruktion och material

Prenumerera

Få löpande information från Hancap via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0006881413