Pågående teckningsperiod i TH1NG AB, inför notering

TH1NG har pågående teckningsperiod i spridningsemissionen inför planerad notering på Nasdaq First North Growth Market. Teckningsperioden löper till och med den 10 juni. Vid fulltecknad emission tillförs TH1NG cirka 35 MSEK före emissionskostnader. Erbjudandet omfattas av signerade teckningsåtaganden om cirka 17 MSEK, motsvarande cirka 48,5 procent av den totala emissionslikviden, från styrelse och ledning, befintliga aktieägare samt från ett konsortium av externa investerare.

TH1NG AB (publ) ("TH1NG") grundades i maj 2018 och är en IoT- och internetleverantör. Verksamheten har två affärsområden, det första är i rollen som IoT-leverantör, där bolaget levererar såväl färdiga tjänster, som stöd och verktyg för andra aktörer inom branschen. Det andra som utmanare inom operatörsområdet där bolaget levererar internet och annan kommunikation. Kombinationen av dessa två affärsområden skapar konkurrensfördelar inom produktinnovation och ger möjlighet till unika erbjudanden till kund.

Verksamheten växer snabbt och levererar redan tjänster till fler än 14 000 enskilda konsumenter och över 600 företagskunder, kommunala verksamheter, fastighetsägare, operatörer och ett digitalt sjukvårdsbolag. Förhoppningen är att den kommande lanseringen av fler IoT-tjänster ska öka försäljningen ytterligare. Den traditionella operatörsverksamheten skapar utöver egen omsättning ett marknadsunderlag för IoT-tjänster. Med operatörsverksamheten skapar bolaget relationer med tiotusentals kunder, såväl privatpersoner som företag, dessa relationer kan sedan nyttjas för merförsäljning av IoT-tjänster.

IoT-delen av TH1NGs erbjudande består av plattformarna IoT Open och Connective och spetskompetens för tjänste- och applikationsutveckling inom området. Bolaget har en unik styrka i möjligheten att nyttja erfarenheter och resurser från linjeverksamheten i operatörs-verksamheten för att skala upp och driva IoT-tjänster. Detta skapar förutsättningar för kundvänliga och kostnadseffektiva lösningar.

TH1NG genomför nu en nyemission av aktier om cirka 35 MSEK inför planerad notering på Nasdaq First North Growth Market. Emissionslikviden är avsedd att främst finansiera fortsatt uppbyggnad av kundbasen genom organisk tillväxt och vidareutveckling av de tekniska plattformarna, samt återbetalning av upptagna brygglån. TH1NG har därutöver för avsikt att tillvarata ev. kommande möjligheter att genom förvärv expandera ännu snabbare, vilket kan innebära att viss del av förvärvsköpeskilling erläggs kontant.

Erbjudandet riktar sig till såväl institutionella investerare som allmänheten i Sverige och omfattar högst 3 185 000 units, motsvarande en emissionslikvid om cirka 35 MSEK före emissionskostnader. Vid stor efterfrågan har styrelsen möjlighet att emittera ytterligare högst 450 000 units, motsvarande en emissionslikvid om cirka 5 MSEK före emissionskostnader, genom så kallad övertilldelning.

Av den totala emissionslikviden om cirka 35 MSEK vid full teckning kommer nettobehållningen att till cirka 64 procent användas för den löpande verksamheten, cirka 23 procent till återbetalning av upptagna brygglån, samt cirka 13 procent till kostnader i samband med emissionens genomförande.

Enligt styrelsens bedömning kommer kapitaltillskottet som tillförs att säkra drift åtminstone kommande 12 månader, förutsatt fulltecknat Erbjudande. En eventuell övertilldelning möjliggör ytterligare buffert för utökade satsningar. Eventuell likvid från utnyttjande av teckningsoptioner kommer därtill att användas för finansiering av Bolagets drift och expansion.

Erbjudandet i sammandrag

Teckningsperiod: 31 maj 2021 - 10 juni 2021. Teckningar sker via Nordnet (Selling Agent) och Avanza, samt övriga banker som tillåter teckning för sina kunders räkning.

Emissionskurs: 11,00 SEK per unit, vilket motsvarar en teckningskurs per aktie om 11,00 SEK. Detta innebär en pre-money värdering om ca 103 MSEK.

Unit: Varje unit innehåller en (1) aktie och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO1. Tre (3) teckningsoptioner av serie TO1 ger rätt att under perioden 1-30 november 2022 teckna en (1) ny aktie i Bolaget till en teckningskurs om 14,25 SEK.

Teckningsåtaganden: Bolaget har mottagit teckningsåtaganden om cirka 17 MSEK, motsvarande cirka 48,5 procent av erbjudandet.

Listning på Nasdaq First North Growth Market: Första handelsdag förväntas bli den 16 juni 2021.

Likviddag: Likvid ska finnas tillgänglig hos Nordnet per den 10 juni, och per den 10 juni vid teckning hos Avanza. Övriga förvaltare som möjliggör teckning i erbjudandet kan ha egna tidpunkter för sista anmälan.

Teckningsåtaganden
Erbjudandet omfattas av teckningsåtaganden uppgående till cirka 17 MSEK, motsvarande cirka 48,5 procent av Erbjudandet, som erhållits från ett konsortium av investerare, innefattande befintliga aktieägare, styrelseledamöter och ledande befattningshavare och ett konsortium av externa investerare.

Prospekt och anmälan

För fullständig information om Bolaget och erbjudandet hänvisas till prospektet, som är godkänt och registrerat av Finansinspektionen och offentliggjort den 28 maj 2021. Prospektet finns tillgängligt på TH1NGs webbplats, www.TH1NG.se, G&W Fondkommissions webbplats, www.gwkapital.se, Finansinspektionens webbplats, www.fi.se, samt på emissionsinstitutets hemsida www.hagberganeborn.se. Prospektet finns också tillgängligt via Nordnets hemsida (Selling Agent). Anmälan för allmänheten i Sverige kan göras via Nordnets internettjänst (www.nordnet.se) och Avanzas internettjänst (www.avanza.se), samt övriga förvaltare som arrangerar möjlighet för sina depåkunder att teckna.

Listning på Nasdaq First North Growth Market

Styrelsen för TH1NG har ansökt om listning av Bolagets aktier och teckningsoptioner av serie TO1 på Nasdaq First North Growth Market. Ett villkorat godkännande för upptagande till handel har lämnats (förutsatt tillräcklig spridning av aktien etc). Första handelsdag förväntas bli den 16 juni 2021.

Lock-up

Samtliga styrelseledamöter och ledande befattningshavare som äger aktier i Bolaget har ingått lock-up-avtal som löper under en period om 12 månader från och med första handelsdag. Tillsammans med övriga befintliga aktieägare som ingått lock-up-avtal utgör denna andel cirka 77 procent av samtliga utestående aktier i Bolaget inför Erbjudandet.

Rådgivare

G&W Fondkommission är finansiell rådgivare till TH1NG i samband med emissionserbjudandet och kommer att vara Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market. Nordnet Bank AB agerar Selling Agent. Hagberg Aneborn Fondkommission AB är utsett emissionsinstitut i samband med erbjudandet.

Nyhet 1 juni:

TH1NG presenterar fyramånaders finansiell uppdatering och finansiella mål

"Vi har de senaste fyra månaderna tagit betydande steg i rätt riktning. Omsättningen har mer än dubblerats jämförts med motsvarande period förra året. Vi har även en stark organisk tillväxt med omkring 4000 nya kunder netto i perioden.

Vidare kan vi presentera flera strategiska milstolpar: ett första steg in på den finska marknaden genom ett avtal med en finsk operatör om en white label-lösning som är anpassad för operatörer och bygger på våra plattformar IoT Open och Connective.

Vi kommer inom kort också lansera vår egenutvecklade smarta-hemlösning "Koll" som låter kunden få koll på sitt eget hem. White label-lösningen kommer vi kunna sälja till fler operatörer och "Koll" är en skalbar applikation för privatkunder.

När vi blickar framåt är vårt mål att mer än dubblera omsättningen för helåret 2021 i jämförelse med 2020 och därmed nå 65mkr i år. Och redan 2022 är visionen att vi ska nå 100mkr i omsättning.Vi har goda förutsättningar att lyckas med detta då vi erbjuder lösningar som kommer att vara en naturlig del av vår digitala vardag." säger Klas Westholm, VD på TH1NG.

G&W FONDKOMMISSION
CORPORATE FINANCE
Kungsgatan 3, 111 43 Stockholm
Tel vxl: 08-503 000 50.
www.gwkapital.se


Om G&W Fondkommission

Webbplats
www.gwkapital.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från G&W Fondkommission via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat