Ferroamp genomför riktad nyemission

Styrelsen för Ferroamp Elektronik AB (publ) har, med stöd av emissionsbemyndigandet från årsstämman den 9 maj 2019 beslutat att rikta en nyemission till Första AP-fonden på totalt 817 670 aktier till ett pris om 28,44 kronor per aktie. Bolaget kommer därmed att tillföras ca 23,2 miljoner kronor före emissionskostnader. Genom nyemissionen riktad till Första AP-fonden möjliggörs ett accelererat fokus på fortsatt tillväxt, marknadsexpansionen och produktutveckling. I samband med Nyemissionen har G&W Fondkommission anlitats som finansiell rådgivare åt Ferroamp Elektronik.

Ylwa Karlgren, styrelseordförande i Ferroamp Elektronik AB: "Vi är väldigt stolta och glada att välkomna Första AP-fonden som ny aktieägare! Med sin professionalism och kompetens kommer Första AP-fonden att tillföra ett mycket stort värde till bolaget och självklart för alla våra aktieägare. Vi är stolta att kunna dela vår vision runt distribuerade lösningar för förnyelsebar energi och säker energilagring som en viktig strategi för att motverka effektbristen i Sverige och mot ett mer hållbart samhälle med en så viktig samhällsaktör som Första AP-fonden."

Johan Grip, Sector Portfolio Manager på Första AP-fonden: "Vi ser Ferroamp som ett väl positionerat företag med intressanta lösningar för modern energiförsörjning. Det är en investeringsmöjlighet som kan ge en stark lönsam tillväxt och samtidigt bidra till en hållbar miljö. Investeringen ingår i en grupp liknande investeringar där fokus är på den framtida energiomställningen."

Johan Fromholtz, vice VD och chef för Corporate Finance på G&W Fondkommission: "Att Första AP-fonden väljer att gå in som långsiktig huvudägare är ett kvitto på att Ferroamp ligger helt rätt i tiden med sin högteknologiska och patenterade produkt. Mycket talar för att vi i framtiden kommer bli allt mer beroende av lokalt producerad och lagrad energi. Det ska bli oerhört spännande att följa hur Bolaget exekverar sin utvecklingsplan som nu kan accelereras med tillkommande finansiering på plats."

Stockholm 2019-07-08

Om G&W Fondkommission:

G&W Fondkommission är en oberoende fondkommissionärsfirma, grundad 1998, som står under Finansinspektionens tillsyn och tillhandahåller tjänster inom Corporate Finance och Kapitalförvaltning. G&W Fondkommissions Corporate Finance avdelning är en av de ledande aktörerna och specialiserad på att tillhandahålla kvalificerade rådgivningstjänster åt mindre och medelstora företag vad gäller kapitalanskaffning, börsnotering, förvärv och fusioner samt IR och kommunikation. G&W agerar även som Certified Adviser åt bolag noterade på Nasdaq First North Stockholm, samt som mentor åt bolag listade på NGM.


Om G&W Fondkommission

Webbplats
www.gwkapital.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från G&W Fondkommission via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat