KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I GOLDBLUE AB (PUBL)

Aktieägarna i GoldBlue AB (publ), org. nr 559078-0465, kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 7 juni 2019 kl. 13.00. Bolagsstämman kommer att hållas på Advokatfirma DLA Piper Swedens kontor på Kungsgatan 9 i Stockholm.

Rätt att delta i extra bolagsstämman 

Aktieägare som vill delta i extra bolagsstämman skall dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken fredagen den 31 maj 2019, dels till bolaget anmäla sin avsikt att delta i extra bolagsstämman senast måndagen den 3 juni 2019. Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade måste, för att äga rätt att delta i stämman, tillfälligt låta omregistrera aktierna i eget namn och måste därför i god tid före avstämningsdagen fredagen den 31 maj 2019 begära sådan omregistrering hos förvaltaren. Anmälan om deltagande i extra bolagsstämman skall ske antingen per telefon 08-559 252 66 eller per e-post till [email protected]. Vid anmälan skall uppges namn och personnummer/ organisationsnummer, aktieinnehav, adress och telefonnummer samt eventuella biträden. Aktieägare som inte personligen kan närvara vid bolagsstämman får utse ett eller flera ombud genom att utfärda en skriftlig, daterad och undertecknad fullmakt för varje ombud. Om fullmakt utfärdas av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas.

Förslag till dagordning  

  1. Öppnande av stämman
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Val av protokollförare
  5. Val av två justeringsmän
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Godkännande av dagordning
  8. Antagande av ny bolagsordning
  9. Godkännande av styrelsens beslut om företrädesemission av aktier
  10. Stämmans avslutande

Förslag till beslut  

Antagande av ny bolagsordning (punkt 8)
Styrelsen förslår att bolagsstämman beslutar om att ändra gränserna för aktiekapital och antal aktier i bolagets bolagsordning enligt följande:

§ 4
Aktiekapitalet skall utgöra lägst 9 000 000 och högst 36 000 000 kronor.

§ 5
Antalet aktier skall vara lägst 100 000 000 och högst 400 000 000. Alla aktier är av samma slag.

För giltigt beslut av bolagsstämmas fordras att beslutet biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de angivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Godkännande av styrelsens beslut om företrädesemission av aktier (punkt 9)
Styrelsen beslutade den 8 maj 2019, under förutsättning av bolagsstämmans godkännande, om en företrädesemission av högst 105 380 555 aktier. För beslutet ska i övrigt följande villkor gälla.

Rätt att teckna aktierna ska med företrädesrätt tillkomma bolagets aktieägare varvid tre (3) befintliga aktier berättigar till teckning av fem (5) aktier.

Teckningskursen för aktierna är 0,16 kronor, vilket är grundat på aktiens marknadsvärde med avdrag för sedvanlig rabatt för att säkerställa nyemissionens genomförande.

Avstämningsdag för rätt att delta i emissionen ska vara den 13 juni 2019.

Teckning av aktierna sker under perioden från och med den 17 juni 2019 till och med den 1 juli 2019. Teckning av aktier med stöd av företrädesrätt (d.v.s. med utnyttjande av teckningsrätter) ska ske genom samtidig betalning. Teckning utan stöd av företrädesrätt ska ske på särskild teckningslista och betalning för tecknade och tilldelade aktier ska erläggas inom tre bankdagar från utfärdandet av avräkningsnotan.

Styrelsen äger rätt att förlänga teckningstiden och tiden för betalning.

Betalning för aktier som tecknas ska erläggas kontant. Det erinras emellertid om styrelsens möjlighet att medge kvittning enligt de förutsättningar som anges i 13 kap. 41 § aktiebolagslagen.

De nya aktierna berättigar till utdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats hos Bolagsverket och aktierna införts i aktieboken hos Euroclear Sweden AB.

Om samtliga emitterade aktier tecknas utnyttjas ökar bolagets aktiekapital med högst 9 484 249,95 kronor.

Styrelsen bemyndigas att vidta de formella justeringar som kan behövas i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB.

Beslutet om nyemission enligt ovan förutsätter att bestämmelserna i bolagordningen avseende aktiegränser och aktiekapitalgränser ändras enligt punkt 8 på dagordningen.

Uppgift om antal aktier och röster samt om innehav av egna aktier
Det totala antalet aktier och röster i bolaget vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande var
63 228 333 stycken. Samtliga aktier har lika röstvärde. Bolaget innehar inga egna aktier.

Tillhandahållna handlingar
Fullständiga förslag till beslut hålls tillgängliga hos bolaget (adress enligt ovan) samt på bolagets webbplats, www.goldblue.eu, minst två veckor före bolagsstämman. Nämnda handlingar skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress eller e-postadress.

Aktieägares rätt att begära upplysningar
Aktieägare erinras om sin rätt enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen att på bolagsstämman begära att styrelsen och verkställande direktören lämnar upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen. Upplysningsplikten gäller även bolagets förhållande till annat koncernföretag. Upplysningar ska lämnas om det kan ske utan väsentlig skada för bolaget.

Behandling av personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears webbplats www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

Stockholm i maj 2019
GoldBlue AB (publ)
Styrelsen


Om Coegin Pharma

Webbplats
coeginpharma.com
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Coegin Pharma via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn COEGIN ISIN-kod SE0020357754

IR-Kontakt

Jens Eriksson vd [email protected]