Avstämningsdag för utdelning av aktierna i GB Dividend AB fastställd till den 5 november 2020

Coegin Pharma AB meddelar idag att bolagets styrelse har fastställt avstämningsdagen för att erhålla utdelning av Coegin Pharma AB:s aktier i GB Dividend AB till den 5 november 2020.

Som tidigare meddelats beslutades vid extra bolagsstämma den 29 september 2020 i Coegin Pharma AB om utdelning av 152 801 804 aktier i det helägda dotterbolaget GB Dividend AB. Extra bolagsstämman i Coegin Pharma AB bemyndigade styrelsen att fastställa avstämningsdagen för utdelningen.

Styrelsen har fastställt avstämningsdagen till torsdagen den 5 november 2020. Aktieägare ska vara upptagen i aktieboken per denna dag för att vara berättigad till utdelning. Sista dag för handel med Coegin Pharma AB:s aktie inklusive rätt till utdelningen är tisdagen den 3 november 2020 och första dag för handel med Coegin Pharma AB:s aktie exklusive rätt till utdelningen är onsdagen den 4 november 2020. Omkring den 9 november 2020 beräknas aktierna i GB Dividend AB komma Coegin Pharma AB:s aktieägare tillhanda. Aktierna i Coegin Pharma AB handlas på NGM Nordic SME.

Per avstämningsdagen kommer aktieägare att erhålla en (1) aktie i GB Dividend AB per en (1) innehavd aktie i Coegin Pharma AB. Villkoren är således 1:1.

Aktierna i GB Dividend AB kommer att sättas in på respektive aktieägares VP-konto eller aktiedepå. Hela processen kommer att hanteras genom Euroclear, där GB Dividend AB är anslutet. Händelsen kommer inte att innebära några förändringar för befintliga aktier i Coegin Pharma AB.

GB Dividend AB är ett nybildat bolag och motivet till utdelningen är ta tillvara Coegin Pharma AB:s breda aktieägarbas samt att finna en lämplig verksamhet att tillföra GB Dividend AB med potential för framtida värdeskapande för dess aktieägare.

Lund den 23 oktober 2020

För mer information, vänligen kontakta:

Tore Duvold, VD
E-post: [email protected]
Telefon: +45 61 90 50 66

Besök också bolagets websida för mer information på www.coeginpharma.com. Bolagets mentor är beQuoted som nås på 08-692 21 90.


Om Coegin Pharma

Webbplats
coeginpharma.com
Bransch
Sjukvård

Prenumerera

Få löpande information från Coegin Pharma via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn COEGIN ISIN-kod SE0020357754

IR-Kontakt

Jens Eriksson tillförordnad VD [email protected]