Free2Move avser förvärva Sydvent AB

- Ska växa affären inom ventilation -

Nordic SME-listade Free2Move Holding - som utvecklar, installerar och driftar den egenutvecklade mjukvaruplattform 2Connect för miljö och resurseffektiva fastigheter - tecknar en avsiktsförklaring - ett så kallat Letter of Intent -att förvärva 100 procent av aktierna i Sydvent AB för 1,5 MSEK. Genom förvärvet stärker Free2Move bolagets kompetens, kundbas och erbjudande ytterligare inom området ventilation.

Sydvent AB, med säte i Malmö, utför ventilationstjänster åt kommersiella fastighetsägare, industrier, byggbolag och privatpersoner i hela Öresundsregionen. Bolaget, som grundades 2012, har åtta anställda och omsatte cirka 8 miljoner kronor det senaste verksamhetsåret. Tillträdet är planerat till juni, 2022.

- Med Förvärvet kan vi med relativt enkla medel bredda vår affär och etablera oss i regionen. Vi stärker även vårt kunderbjudande av både tjänster och produkter och kan dra nytta av bolagens redan upparbetade kundbaser. Utöver det drar vi nytta av vårt tidigare förvärv, Solortus AB, som också är i en stark tillväxtfas i södra Sverige gällande nya etableringar, personal, och befintliga kunder, säger Leif Syrstad VD på Free2Move Holding.

Letter of Intent innebär att förvärvet är under förhandling. Priset som diskuteras för aktier och övertagande av ett aktieägartillskott är 1,5 MSEK, varav en viss del är kontant och en viss del i emitterade Free2moveaktier, baserat på mediankursen under 30 dagar före tillträdesdagen.

- Vårt fokus ligger nu på att slutföra affären för att sedan implementera Sydvent så snabbt som möjligt in i Free2Move och dra nytta av bolagets tekniska kunnande också i våra övriga affärer, säger Leif Syrstad.

- Vi på Sydvent har alltid strävat efter att kontinuerligt utveckla vår kompetens och tekniska kunnande. Genom att bli en del av Free2Move öppnas nya möjligheter för oss att utveckla vår verksamhet på helt nya sätt, säger Ulf Olsson, vd i Sydvent.

Offentliggörande
Denna information är sådan information som Free2Move Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom Leif Syrstads försorg, för offentliggörande den 16 maj 2022 kl 08:30.

För ytterligare information om ovanstående, vänligen kontakta

Leif Syrstad,
VD Free2Move Holding AB,
tel: +46 708 660 703,
e-post: [email protected]

Om Free2Move

Free2Move är en digital förvaltare som erbjuder fastighetsägare mjukvaruplattformen 2Connect för ett förbättrat driftnetto. Bolaget garanterar kunden en betydande förbättring av lönsamheten genom optimerad fastighetsdrift och förnybar energi. Det möjliggörs genom att mäta och styra människa och teknik med den senaste uppkopplade tekniken.


Om Free2Move

Prenumerera

Få löpande information från Free2Move via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn F2M ISIN-kod SE0011414283 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Leif Syrstad CEO, Free2Move Holding AB [email protected] +46 708 660 703