Banbrytande lösning ger stora energibesparingar åt fastighetsägare

Free2Move uppmanar alla församlingar att driftoptimera istället för att stänga ner kyrkorna

Vi fann att läsa häromveckan en uppmaning ett stift i Svenska Kyrkan gjort till sina församlingar och medarbetare. Man uppmanas att spara på energin och "ta extra" höjd för detta i budgetarbetet. I skenet av det kan vi också konstatera att vissa församlingar planerar att stänga ned sina kyrkor och därmed sin verksamhet i en tid då dom förmodligen behövs bäst.

"Med smart drift och hållbar fastighetsförvaltning kan fastighetsägare - både kyrkor och kulturbyggnader - göra stora energibesparingar och förbättra sitt driftnetto: Något som blir alltmer angeläget i tider av rekordhöga elpriser samt stigande räntor och inflation. Vi är helt övertygade om att kyrkorna kan bevara sin tillgänglighet och inte behöver stängas säger Jan Ström, vd för de operativa bolagen inom Free2Move.

Free2Moves lösning för driftoptimering ger en omedelbar effekt, vilket säkerställer en mycket kort återbetalningstid. Det görs främst genom den egenutvecklade plattformen 2Connect och/eller med förnybar energi. Syftet är att stoppa resursslöseri och onödiga CO2-utsläpp i fastighetsdriften. Årligen sparar koncernen minst 17,5 miljoner kWh tillsammans med sina kunder och detta ökar för var dag.

"Med enkla medel ser vi till att kan vi spara stora summor men framför allt dra ner slöseriet av energi rejält. Ett exempel på driftoptimering och snabba besparingar är våra kunder som vi har inom segmentet kyrkor och kulturbyggnader. Detta fastighetssegment som präglas extra mycket av kulturminnesmärkningar och andra legala krav visar vi ändå att stora besparingar kan göras och effekten kommer i det flest fall omedelbart. Fram till idag har vi hjälpt enskilda pastorat i Svenska Kyrkan och andra kyrkor med besparingar på hundratusentals kronor, där vi i vissa kyrkor nått energibesparingar på upp till 50%. Det finns också andra snabba besparingar att göra parallellt med fastighetsdriften som många förbiser men som är självklara åtgärder för oss" fortsätter Jan Ström.

För ytterligare information om ovanstående, vänligen kontakta

Jan Ström
Vd Operativa bolag i Free2Movekoncernen
tel. +46 735 136 947
e-post: [email protected] 

Leif Syrstad,
Vd Free2Move Holding AB,
tel: +46 708 660 703,
e-post: [email protected]

Om Free2Move

Free2Move är en nordisk digitaliseringspartner för hållbar och rationell fastighetsförvaltning. Vi skapar miljö- och resurseffektiva fastigheter. Bolagets kärnkompetens och erbjudande är att stärka fastighetsägarens driftnetto med hjälp av den senaste uppkopplade tekniken, övervakning, smart styrning och förnybara energilösningar med en digital plattform. Free2Move förenar teknik med människor som tillsammans genom rationell och effektiv drift sparar kostnader. Free2Moves lösningar ökar kundernas valfrihet, leverantörsoberoende samt minimerar miljöpåverkan.


Om Free2Move

Prenumerera

Få löpande information från Free2Move via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn F2M ISIN-kod SE0011414283 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Leif Syrstad CEO, Free2Move Holding AB [email protected] +46 708 660 703